Vilka är de olika typer av energi Bevarande tekniker?

November 4

När människor använder mer energi än de behöver, det är inte bara slöseri och potentiellt skadliga för miljön, det kan också vara kostsamt. Den mest effektiva metoden för att förhindra överanvändning av energi är av bevarande. Teknik för energibesparing är effektiva eftersom de uppmuntrar människor att förebygga avfall och samtidigt spara pengar genom att sänka sina elräkningar och bränslepriser. Det finns många sätt att spara energi, men det yttersta målet för bevarande är att utveckla ett system för hållbar energi som kommer att göra energi billigare och mer riklig. De olika typerna av energisparande tekniker innefattar stänga av lampor och apparater när de inte behövs, att anta energieffektiv uppvärmning och kylning tekniker för hem och företag, bevara bränsle som används för transport och återvinning när det är möjligt.

Villaägare kan dra nytta av en rad olika energisparteknik för att skära ner på sin elförbrukning och sänka sina räkningar. Det enklaste och vanligaste metoden för att spara energi är att vända ut lampor i rum som är obemannat och ersätta befintliga glödlampor med energieffektiva lampor. Större energibesparingar kan uppnås genom att stänga av tv när ingen ser dem och stänga av datorer när de inte används.

En annan mindre uppenbar energibesparing fråga är vad som kallas reservkraft. Bärbar enhet laddare, mikrovågsugnar, digital versatile disc (DVD) spelare och kabel-tv boxar lämnas ofta anslutet till ett vägguttag när de inte används, och de fortsätter att använda små mängder el. Stänga en enhet när den är i viloläge kan inte spara mycket makt, men om det finns flera lediga maskiner drar ström i ett hem, släcka alla av dem kan lägga upp till en stor mängd sparad energi. Dessutom stänga mobila enheter som mobiltelefoner när de inte behövs - exempelvis när användaren sover - minskar behovet att ladda dem, vilket sparar el.

Vissa apparater, till exempel kylskåp och frysar, kan inte stängas av. Effektiva energitekniker för sådana anordningar innefattar vrida ner kylan inställningarna så att kyl eller frys är precis tillräckligt kall för att bevara maten ordentligt. Dessutom är mindre energi används om deras dörrar öppnas mindre ofta och stängs snabbt när den öppnas. Äldre apparater kan också ersättas med nyare versioner, såsom de som är certifierade uppfylla effektivitetsstandarder eftersom de använder mindre el.

Värme och luftkonditionering är stora källor till energianvändningen i hemmet. Energiförbrukning för inomhusklimat kontroll kan minskas genom att bära varmare kläder under vintern i stället för att vrida upp termostaten eller vrida termostaten högre eller lägre när man lämnar huset. Förbättra hemmets isolering också kan minska energianvändningen och tak som är målade vita kan spegla solens värme på sommaren, vilket gör huset svalare, i stället för att absorbera värmen och göra det varmare.

Energibesparing är också viktigt när det kommer till transporter. Förare kan spara bensin genom att kombinera flera ärenden till en, hålla sina däck på rätt uppblåsta eller ens med hjälp av olika tekniker för att öka sin bilens gas effektivitet. Ride delning, promenader eller med kollektivtrafik är andra sätt att spara energi. Bilägare kan också välja att ersätta äldre, bilar som är mindre effektiva med nyare som får är mer effektiva.

Återvinning är en viktig del av resurshushållning, och det hjälper att spara energi. Återvinning av aluminium, till exempel, kostar mycket mindre energi än vad som används för att bryta aluminium och rena det, och återvinna papper sparar den energi som krävs för att skära ner träd. Branscher kan också direkt återvinna energi genom att återvinna spillvärme med maskiner såsom avfallssodapannor som använder normalt genereras värme för att göra ånga och sedan el med hjälp av turbiner. Bensin-elektriska hybridbilar återvinner energi genom regenerativ bromsning, och avfallsprodukter som används vegetabilisk olja kan återvinnas till biodiesel bränsle för dieseldrivna fordon.

Förnybar energi är en viktig komponent i ett system av hållbar energi, och det är en av de mest effektiva energitekniker. Solenergi, till exempel, drar fördel av solen och används redan för att driva enheter såsom räknemaskiner och byggnader som bostäder och företag. Efter en inledande mängd energi används för att konstruera en solpanel, behövs ingen mer energi att utnyttja kraften i solen tills panelen behöver bytas, vilket inte kan krävas i årtionden.

 • En plug-in hybridbil med bevarande energiteknik.
 • Byta äldre luftkonditioneringsaggregat och andra apparater med nyare, energieffektiva modeller kan bidra till att minska energiförbrukningen.
 • En vindkraftpark som också användes till att förnybar energi.
 • Att hålla däcken ordentligt pumpade kan hjälpa till att rädda gas.
 • Inställning av termostaten till en svalare temperatur under vintern och hösten och till en högre temperatur på sommaren, speciellt när ingen är hemma, kan spara energi.
 • En solpanel.
 • Kylskåp bör öppnas kort och snabbt att använda minst mängd energi.
 • Stänga mobiltelefoner när de inte används, vilket skära ner på den tid de behöver för att laddas, kan spara energi.
 • En programmerbar termostat kan minska energiförbrukningen.
 • Lågenergilampor använder mindre energi än glödlampor.
 • Ett enkelt sätt att spara energi är att vända ut lamporna i rum när de är tomma.