Vilka är de olika typerna av kosmetisk kirurgi för Neck?

June 3

Halsen är en av de vanligaste områdena att ställa ut tecken på för tidigt åldrande. Det är känsligt för överdrivna områden av lös hud och rynkor, och det är ett populärt område för plastikkirurgi på grund av dess höga synlighet. Det finns flera förfaranden tillgängliga för att förbättra utseendet och känslan av nackskinnet. Vanliga typer av kosmetisk kirurgi för halsen inkluderar hals hissar, submental fettsugning, nackband botulinumtoxin injektioner och hals fillers.

En halslyft kan göras självständigt eller som del av en ansiktslyftning. Det handlar om två förfaranden: cervicoplasty och platysmaplasty. En cervicoplasty tar bort överflödig hud från halsen, vilket kan ha lett till åldrande, viktminskning eller genetik. En platysmaplasty avlägsnar eller ändrar längden och bredden av nackmusklerna. Neck hissar är populära bland folk som vill ta bort deras "kalkon flätverk," ett område med lös, slapp hud.

Submental fettsugning är en procedur som tar bort oönskat fett från nacken. Även hals fett kan resultera från att vara överviktig, det kan också vara resultatet av submental fettdepåer i samband med den normala åldrandeprocessen. Fettsugning av halsen anses mindre invasiv och har en lägre risk än en hals hiss. Ett rör införes i ett litet snitt, och fett sugs ut genom röret.

Neck bandet botulinumtoxin injektioner används för muskelavslappning som orsakar den bandade framträdande i nacken. Dessa band kan göra halsen ser fylligare och rynkig. Botulinumtoxin injiceras i banden är en nyare typ av kosmetisk kirurgi för nacken och är en av de minst invasiva. Det är särskilt effektiva i kampen mot halsband rader, solskadad hud, rynkor och förlust av kollagen och elastin i huden.

Neck fillers är populära när rynkor är de viktigaste klagomålet. Dessa fyllmedel kan injiceras i hals band och rynkor att företaget och jämna ut huden. Det här alternativet är mest effektivt när rynkor är resultatet av åldrande, inte fetma. Med botulinum toxin injektioner och fyllmedel, kan patienterna kräver regelbundna behandlingar för att upprätthålla önskat resultat, men frekvensen av behandlingar som behövs kan minska med tiden om huden reagerar positivt.

Kosmetisk kirurgi för nacken innebär specialiserade medicinska procedurer. Dessa procedurer bär vissa risker och kontraindikationer. Fördelarna och potentiella risker med något förfarande bör diskuteras i detalj med en kvalificerad läkare eller sjuksköterska.

  • Att få en hals hiss kommer med alla de risker för någon invasiv kirurgi, såsom infektion eller blåmärken.
  • En vanlig typ av kosmetisk kirurgi för halsen är en hals hiss.
  • Kosmetiska operationer utförs ofta med en skalpell.
  • Kosmetiska kirurger har minst en konsultation med varje patient innan de faktiskt operera.