Vad är en Franchise Skatteverket?

September 20

Den Franchise Skatteverket är California state myndighet som ansvarar för insamling enskilda inkomstskatt för Kalifornien invånare. Dessutom samlar styrelsen affärs- och bolagsskatter från enheter som är verksamma i detta tillstånd. California Franchise Skatteverket hjälper också andra statliga organ såsom California Department of Motor Vehicles att samla in skulder.

Kalifornien blev den 31: a staten i USA under 1850. År 1879 antog Kalifornien en ny författning, som ersätter den konstitution som utvecklades 1849 innan Californien godtogs som en stat. Som ett resultat av denna nya konstitution, var den statliga regulatorn och State Board of utjämning skapad för att hantera Kalifornien skattesystemen. Under 1929 valperioden, var kontoret för Franchise Skatteverket kommissionären bildas för att administrera ett nytt lagförslag, banken och Corporation Franchise Tax Act. Kontoret för Franchise Skatteverket kommissionär ersattes av California Franchise Skatteverket 1950.

Styrelsen samlar personliga inkomstskatter från invånarna som bygger på alla sina inkomster samtidigt beskatta icke hemmahörande på någon inkomster i Kalifornien. Förutom personliga skatter, samlar skattekortet skatter från företag och företag som är verksamma i Kalifornien. Kaliforniens allmänna fonden erhåller 60,5 procent av sina pengar från skatter som genereras från dessa skatter.

Förutom att samla in skatter, Franchise Skatteverket administrerar andra program som gynnar kalifornier. Till exempel erbjuder skattekortet stöd till husägare och hyresgäster vars inkomst är lägre än vad som anges årliga krav och assistans för personer som är blinda, handikappade, eller åtminstone 62 år gammal. Skatteverket har även skatte assistans 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan på engelska och spanska samt att hjälpa dem som har nedsatt hörsel kommunicera via telefon om skattefrågor. Människor som är äldre, är funktionshindrade, talar inte engelska, eller är låga inkomster kan få fri skatt hjälp på mer än 1000 platser över hela Kalifornien på både Kalifornien och federala avkastning.

Den Franchise Skatteverket hjälper också andra myndigheter i Kalifornien samla belopp till dem. Till exempel är styrelsen bemyndigas att beslagta och vända Kalifornien skatteåterbäring eller Kalifornien lotterivinster till lämpliga myndigheter om lotteri vinnare eller den enhet som beror en skatteåterbäring är brottsligt att betala detta organ. Dessutom hjälper det Franchise Skatteverket samla in pengar från de som är brottsligt i att betala underhåll till barn avgifter, betala domstol beordrade skulder och betala arbetsrättsliga överträdelse avgifter.

  • Den Franchise Skatteverket är en myndighet i delstaten Kalifornien.