Vad är inlagda rödbetor?

September 26

Inlagda rödbetor är rödbetor som har utsatts för en betningsprocess. Betning bevarar betorna, ibland under en längre tid, vilket gör rödbetor åtkomliga under tider av året då färska rödbetor inte kan erhållas. Vissa människor också bara njuta av smaken av inlagda rödbetor, antingen på egen hand eller i sallader. Många delis löper inlagd rödbetor, och de kan också göras hemma.

När något betas, är det nedsänkt i en sur lösning som hjälper till att förhindra sönderfall. Typiskt kryddor blandas i betnings saft för att skapa en distinkt smak, vilket i fallet med betade betor är ofta syrlig; senapsfrön, lagerblad och dragon är vanliga kryddor som används för att göra inlagda rödbetor. Betningsblandningen också innehåller typiskt saltet, som är ett utmärkt konserveringsmedel.

För att göra inlagda rödbetor, måste kockar först koka rödbetorna, som rå rödbetor är inte särskilt tilltalande. Den vanligaste tillagningsmetod ångkokta eller kokta; vanligtvis betorna kokas hela och sedan skalade och skivade för betning. Det är också helt acceptabelt att grilla rödbetor för betning; Vissa kockar föredrar denna teknik, eftersom det ger dem möjlighet att smak betorna under tillagningen.

Efter tillagningen är betorna svalna kortvarigt och sedan skalade så att de kan skivas eller julienned, beroende på smaken av kocken. De skivade rödbetor kan sedan kombineras med en betningsblandning att göra inlagda rödbetor; om inlagda rödbetor ska hållas på hyllan under en längre tid, bör de i korthet tillagad med betningsblandningen omedelbart innan de konserverade, för att se till att allt förs till en säker temperatur.

En vanlig betning blandning innehåller en kopp vatten, en kopp vinäger, en halv kopp socker, två teskedar salt, flera hela lagerblad, krossade senapsfrön, och spruckna pepparkorn. Ingredienser som slivered rå lök kan också blandas in. Betorna kastas med betningsblandningen och sedan placeras i burkar som kan värme förseglade för längre hållbarhet eller helt enkelt förvaras i kylen, i huvudsak låta betorna marinera i flera dagar i kryddig betningsblandningen innan de konsumeras.

Om du tänker göra rödbetor för utökad betning, bör du ta några försiktighetsåtgärder för att se till att de kommer att hålla. Se till att tvätta burkarna, helst koka dem i vatten för att avlägsna eventuella bakterier eller andra skadliga organismer, och koka betnings behållarna i ett hett vattenbad för att säkerställa att de tätar ordentligt. Se till att locken Dimple inåt efter varmvattenbadet, vilket indikerar att en tät försegling har gjorts, och kasta alla burkar med lock som böja utåt, vilket indikerar en felaktig tätning och potentiell bakteriell kontamination.

  • Färska, råa rödbetor måste kokas innan de betade.
  • Betning kan bevara rödbetor under en längre tid.