Vad är lån modifiering Kvalifikationer?

September 19

Lån ändring kvalifikationer är de kriterier som inteckning låntagare som har lidit en stor finanskris måste uppfylla för att ändra sina befintliga lån och villkor. Vad inteckning företaget bedömer som en stor finansiell kris, eller eventuella ytterligare kriterier som inteckning låntagaren måste uppfylla, kan och varierar från långivare till långivare.

Den första examen är att låntagaren har att bevisa att de inte längre har råd att göra sin inteckning betalning. Anledningen är på grund av den stora finanskrisen de har lidit. En förmildrande omständighet som faller under lån ändring krav ingår en betydande ökning av räntan på lånet.

Generellt sker detta när en fast ränta inteckning förvandlas till en justerbar ränta inteckning eller en justerbar sats inteckning anpassar sig till en punkt att den månatliga inteckning betalning är för hög för låntagaren att ha råd att fortsätta att göra betalningarna.

En annan stor ekonomiska svårigheter som långivare använder som en av sina lån ändring kvalifikationer är förlusten av ett jobb. Normalt är detta en förlust av ett arbete av den primära familjeförsörjare i hushållet. Om det är en två-intäkter hushåll och den andra inkomsten räcker inte för att täcka amorteringar och resten av räkningarna, då de flesta inteckning företag kommer åtminstone betrakta detta som en ekonomiska svårigheter som kvalificerar sig för en ändring av lån.

Lån ändring kvalifikationer är inkluderar låntagare som upplever en betydande ökning av kostnaderna. En betydande ökning av kostnader kan uppstå av olika skäl, men kan innefatta nödsituationer, till exempel en naturkatastrof som orsakar större reparationer på hemmet och låntagaren inte har försäkringsskydd för att fixa det.

En annan inkomstförlust till ett hushåll kan uppstå om det finns en död primära inkomsttagare i hushållet. Återigen, om hushållet kräver två inkomster för att täcka alla kostnader, inklusive lån, då detta kan vara en annan av de lån ändring kvalifikationer som får låntagaren godkänts för ändringen.

En stor sjukdom eller sjukdom är en annan faktor som långivare kan betrakta som en av de lån ändring kvalifikationer. Detta gäller särskilt om låntagaren inte har sjukförsäkring eller tillräcklig sjukförsäkring för att betala för alla de medicinska räkningar, receptbelagda läkemedel och andra kostnader som kommer med att ha en stor sjukdom eller sjukdom, tillsammans med stora medicinska räkningar och utgifter.