Hur man identifierar Wood Finish

August 24

Som du säkert vet, är stegen till lackering trä ganska väl etablerad. För att korrekt refinish trä du måste ta bort den gamla finish, och för att göra att det är absolut nödvändigt att veta vilken typ av finish är för närvarande på träet. Hur man identifierar trä finish är detta enda problem som helt enkelt kan orsaka många människor att kasta upp sina händer i förtvivlan och ger upp. Du säkert redan vet detta men trä finish finns i olika typer, och det finns några ganska enkla tester för var och en av de vanligaste typerna av finish.

  • Varnish / Shellac. Dessa är de vanligaste typerna av möbler finish, golv som lades före mitten av 1960-talet samt några skåp. För att identifiera denna typ av finish gör en enkel skraptest. I en liten, eller lätt dolt område av trä och försöka skrapa bort en liten del av målet. Om du märker att målet kommer upp i små flingliknande fläckar då du vet att du har en lack eller shellack typ av finish.
  • Wax. Bredvid uretan / polyuretanformer finish, är vax det vanligaste som används idag. För att avgöra om något har ett vax finish, är allt som du behöver för att göra använda en liten droppe mineralolja till slut, och vänta ungefär tre minuter. Använd en ren vit trasa eller trasa för att torka upp. Om duken har en gulaktig brun fläck som känns vaxartad, väl att beror på att det är ett vax finish.
  • Uretan / Polyuretan. Uretan och polyuretan är några av de vanligaste golv finish som används idag. Som sådan, det är en riktigt enkelt test du kan använda för att avgöra om detta är den typ av yta på din ved. Gå till ett litet hörn av träet, och ta en liten kniv eller mynt och försöka skrapa ihop lite. Om det smular du skrapa upp det så kan du enkelt berätta att du har en uretan / polyuretan finish.
  • Lack. För att veta om du har en lack, bara helt enkelt gnugga lite denaturerad alkohol på träet. Om det orsakar att delvis lösa upp det är mer än sannolikt en kombination av shellack och lack.
  • Penetrerande tätningsmedel. Tränger tätningsmedel lättare identifieras av vad det inte snarare än vad det finns. Om det inte finns en högblank, eller om det känns bara helt enkelt som trä vid beröring då du kan berätta ganska enkelt att du har att göra med en genomträngande sealer.