Vad bör jag tänka på när man väljer en Tin Whistle?

December 3

Att lära sig att spela en irländsk tin whistle kan vara kul, eftersom det är ett instrument som matchar väl med många andra akustiska ljud. Många människor, när man står inför det antal märken på marknaden, kan förväxlas om vilka en att köpa. Innan du väljer en, överväga din nivå av erfarenhet, priset på visselpipan, vilken metall den är gjord av, och planen.

Det första du bör tänka på när du väljer en tin whistle är din erfarenhet nivå. En nybörjare kommer att vilja välja en visselpipa som är lätt att spela och inte alltför dyr. Många varumärken tillhör denna kategori, och vissa har en plast munstycke som gör dem lättare att spela. Många erfarna spelare föredrar de med en trä fipple i metall språkrör eftersom de är de mest traditionella och har en autentisk, läckande tonen.

En grundläggande, nybörjare visselpipa kan vara ganska billigt, ofta kostar mindre än $ 10 $ (USD). En trevlig sak om tin whistle är att, även om de kan vara väldigt dyrt, även professionella spelare har sannolikt flera billiga ettor som ligger runt, bara för praktiken. Det är ingen skam att ha en billig visselpipa, och många låter nästan lika trevligt som deras dyr motsvarigheter.

En annan faktor är sammansättningen av matchen. Trots namnet är de flesta faktiskt inte gjort av tenn - även om några fortfarande är. De flesta metallvisselpipor är tillverkade av mässing, men de dyrare visselpipor är tillverkade av gjuten plast, vilket innebär att planen inte ändras när visslan spelas. Eftersom metall expanderar och kontrakt, kan denna typ av visselpipa ändras något i tonhöjd när det spelas. Det finns några handgjorda trä visselpipor, som vanligtvis är mycket dyra.

De flesta nybörjare kommer att välja ett inexpensve tin whistle, medan mellanliggande och avancerade spelare kommer att köpa dyrare modeller. Som ett resultat, är priset inte så mycket av en faktor som beck. En första visselpipa bör nog vara en "D" visselpipa. De flesta irländska folksånger finns i denna stigning, så detta kommer att göra det möjligt för spelaren att lära sig låtar som inte kräver utbildning för att spela förtecken, vilket inte alltid är lätt.

Tennvisselpipor säljs över Internet och många platser har ljudklipp av denna visselpipa spelar en kort melodi så shopper kan höra hur det låter. Vissa visselpipor är ljusa, vissa är fyllig, lite söt, och några breathy - allt beror på tillverkaren. En nybörjare bör också få en bok om att spela på instrumentet. Det kan också vara kul för en spelare att ta reda på om det finns några traditionella musik hobbygrupper i området och gå. Där kan han lära sig nya låtar och tekniker.