Ska jag få en Area Rug eller heltäckningsmatta?

August 13

Välja mellan ett område matta och vägg till vägg mattor kan innebära att prioritera behoven hos dina utrymme, familj och aktiviteter. Att ta sig tid till forskning dina alternativ innebär att du blir nöjd med ditt beslut. Bortsett från ett golv s varaktighet och den andres utbytbar, måste du överväga trafikmönster din planlösning, säsongs kompatibilitet, matchande dekor, och din budget. Varje option, naturligtvis, har sina fördelar och nackdelar, så att lära mer om dem kan hjälpa dig att välja.

Heltäckningsmatta kompletterar en mängd olika stilar och färgscheman, eftersom det kommer i neutrala som grått, brunt, eller grädde. Det tål barn kör med juice eller hundar spårning i lera, eftersom det är behandlat med ett fläcktålig beläggning. För en cement eller trä undergolv, vägg till vägg mattor masker ojämna eller oattraktiva ytor. Detta är ett bra val om du önskar en permanent golv situation som gör att du kan lyckas sälja ditt hem.

Å andra sidan, kan heltäckningsmatta inte vara det bästa valet om du eller din familj lider av allergier. Mattor kan dammsugas, och även kemiskt rengöras ibland, men det i allmänhet hyser långt fler allergener. Till exempel, sällskapsdjur ilska och hår ger ett blomstrande samhälle för dammkvalster. Dessutom, om mattan betyder fläckas, kan det vara svårare att maskera eller "patch" området. I höga trafikområden, rulltobak mattan kommer så småningom kompakt.

Om du föreställa ljusa stråk av färg eller intrikata mönster, är ett område matta för dig. De finns i nästan alla tänkbara design och färgpalett. Att klä upp ett rum, hitta ett fält av prålig vallmor eller en traditionell röd orientalisk väva. Du kan också skapa säsongsmässiga förändringar. För vintern, kan du sprida en ull matta i röda och bruna, men sommaren kräver en lätt kokos. Mattor kan migrera från rum till rum samt, för en enkel förändring i humör.

Ett område matta är ett idealiskt komplement till vackra permanent golv, såsom kork, lövträ, målat cement, eller kakel. Även om du kanske inte vill täcka färdiga plankor eller kakel, du fortfarande kanske föredrar en mjukare Förutom att absorbera ljud och värma upp golvet. Area mattor arbetar också för att avgränsa utrymmen. En oval flätad matta ger ett arv amerikansk känsla till din härd. En kvadrat med tatami matta under matbordet kommunicerar en minimalistisk elegans.

Såvitt budget, det finns ingen konsekvent skillnad mellan ett område matta och mattor. Du bör överväga livet av golvbeläggningen och materialet. Area mattor kan vara otroligt dyrt, som en stor Kilim gjord av handfärgad trådar. Det är också dyrt heltäckningsmatta, såsom ull Berber. Å andra sidan, det finns inga installationskostnader i samband med att rulla ett område matta, så det är en annan faktor att ta hänsyn till.

Ett annat enkelt val skulle vara att inte utesluta någon. Du kan få området mattor och heltäckningsmatta. Ett område matta skulle fungera lika bra över slinga, inte shag, mattor, som hårda eller kakel.

  • Mattor kan rengöras men i allmänhet hyser fler allergener, inklusive sällskapsdjur ilska.
  • Vackra golv kan accentueras med området mattor.