Vem är Julia fjäril Hill?

December 25

Julia fjäril Hill är en ung aktivist mest känd för att spendera 738 dagar på toppen av ett träd. Född den 18 februari 1974 i Jonesboro, Arkansas, var Julia fjäril Hill bara 24 när hon klättrade en California Redwood träd och sätta bosätta sig där. Trädet, 1000 år gammal och 180 meter lång, var inställd på att skäras ned av Stilla Lumber Company. Flyttade från den svåra situationen, frivilliga från Earth First! och andra organisationer hjälpte Julia bygga en liten presenning täckt skydd på toppen av trädet, där hon skulle tillbringa de kommande två åren av sitt liv.

Handlingen att civil olydnad som startade legenden var inspirerad av Headwaters Forest aktivister försöker stoppa snittet ner hundratals träd i Humboldt County, Kalifornien, en av de sista kvarvarande områdena vilda redwood skogens ekosystem i USA. Julia fjäril Hill var inte den första aktivist att klättra i trädet. Flera personer före henne hade tillbringat timmar eller dagar på toppen av det, och när det var Julias tur, hennes idé var helt enkelt att fortsätta kampen. Dock vände dagar till veckor, och på dag 42, Julia fjäril Hill bröt världsomspännande rekord för träd sammanträde. Hennes träd, med smeknamnet Luna eftersom det var först klätt på natten, med endast månen som en ledstjärna, blev en symbol i den svåra situationen att skydda redwood skogarna.

Medan upp i Luna, Julia fjäril Hill utstå svår trakasserier från avverkningsbolaget, vilket inkluderade horn, starkt ljus och starka vindar som genereras från en helikopter. Hon överlevde också en av de svåraste vintrarna i Kaliforniens historia. Julia fjäril Hill klättrade ner från Luna den 18 december 1999, efter att ha slagit en deal med Pacific Lumber Company. Enligt avtalet, Luna plus en tre tunnland buffertzon runt det skulle vara för evigt bevarade.

Julia fjäril Hill har varit föremål för flera dokumentärer, intervjuer och böcker, inklusive hennes egna memoarer, "Arvet från Luna." Efter klättring ner från Luna, hon gick på en rikstäckande turné talar mot avskogning, och så småningom grundade Circle of Life Foundation, som erbjuder verktyg för hållbar livsstil, aktivism stöd och utbildningsprogram.

  • Julia fjäril Hill proteste försök att skära ner gamla skogsstig.