Vad är det bästa Psoriasis Remedy?

December 26

Psoriasis är en kronisk hudsjukdom som gör att huden blir röd, torr, fjällande, och gulaktigt fläckvis som vanligen finns på armar, ben, hårbotten, eller bål. Det är inte smittsam, men det är mycket vanligt och verkar ha en genetisk koppling, men läkarna är ännu inte säker på vad som orsakar psoriasis. Många människor måste ta itu med smärtsamma, kliande psoriasis symptom varje dag. Det finns olika psoriasis rättsmedel som kan behandla symptomen; den bästa psoriasis botemedlet är ofta djupt fukt av huden.

En hjälpsam psoriasis botemedel är att suga i ett ljummet havregryn bad. Vatten som är för varmt kan potentiellt orsaka klåda, men ljummet vatten med havregryn kommer att lugna torr hud och hjälper till att ta bort torr, fjällande hud. Undvik att använda rengöringsmedel som innehåller tvål; istället använder rengöringsmedel avsedda att återfukta huden. Använd ett bad sittpuff eller bad svamp för mild peeling, för att försöka ta bort fjällande, död hud. Efter badet, tillämpa en djup fuktgivande kräm på områdena psoriasis.

En hudläkare kan rekommendera tillämpningen av kortison kräm, vilket kommer att hjälpa till med klåda. Dessutom kan han eller hon råda med mjällschampo eller rengöringsmedel och krämer som innehåller salicylsyra, stenkolstjära eller mjölksyra, bland annat för att hjälpa till med fjällande hud. Tjock, fet hudkräm tenderar att fungera bäst för psoriasis, och de har möjlighet att hjälpa till att förhindra att huden spricker och blöder, vilket potentiellt kan orsaka en farlig infektion.

Ibland kan få lite sol på huden vara ett effektivt psoriasis botemedel. Var noga med att inte få en solbränna, men eftersom det kan få motsatt effekt. Undvik att använda några hårda produkter i hårbotten eller hud medan psoriasis fläckar är närvarande, såsom uppvärmda stylingverktyg eller hårspray på håret, till exempel. Dessutom kan torr luft negativt påverka psoriasis, så en enkel psoriasis rätta är att lägga till en luftfuktare till hemmet.

Försök att minimera orsakerna till psoriasis skov så mycket som möjligt. Dessa kan orsakas av solbränna, skador på huden, vissa mediciner, alkohol, stress, ångest, eller ens kläder som är för hård. Lära vad som utlöser psoriasis är ett viktigt steg mot att hitta en effektiv psoriasis botemedel, så ta märker när skov uppstår. Det är viktigt att alla läkare som förskriver läkemedel vet att du har psoriasis, för att undvika att oavsiktligt orsakar en reaktion. Om psoriasis visar sig vara för svår att behandla hemma, kan en hudläkare förskriva receptbelagda krämer för att förhindra att huden spricker och främja läkning.

  • Om en person lider av psoriasis i hårbotten, kan hon skapa en hårbottenmassage blandning av ringblomma huvuden och citronsaft.
  • Oatmeal tvål lindrar klåda och inflammation.
  • Ett rör av psoriasis grädde.
  • Lägga havregryn till ett bad hjälper lugna och återfukta huden.
  • Personer med psoriasis bör undvika att använda hårda produkter på huvudet och hårbotten.