Vad är det bästa sättet att hitta en hyresgäst?

August 4

En av de största utmaningarna en hyresvärd står inför är att hitta ansvariga hyresgäster att ockupera sin hyresfastigheter. Bakgrund kreditkontroller kan ge några ledtrådar om en sökandes nivå av skatte- ansvar, men de kommer inte nödvändigtvis avslöja något om hans eller hennes hushållning vanor. Ett personligt rekommendationsbrev kan gå i god för en sökandes personliga karaktär, men säger lite om hans eller hennes förmåga att betala hyran i tid. Så vad skulle vara det bästa sättet för en hyresvärd att hitta en hyresgäst? Det finns flera försökt-och-sant metoder, men alla har sina för- och nackdelar att överväga.

Vissa hyresvärdar hitta en hyresgäst genom att ta en en spridning tillvägagångssätt. Detta innebär sänder hyresfastigheter tillgänglighet till så många potentiella sökande som möjligt. Placera en annons i en lokaltidningar klassificeras avsnitt skulle kunna generera ett antal leads. Posta ett flygblad på lokal mötesplatser såsom tvättomater, studentcentrum, livsmedelsbutiker och offentliga bibliotek kan också uppmana samtal från berörda parter. Placera en "Uthyres" skylt på fastigheten själv kan också låta potentiella hyresgäster känner till dess tillgänglighet.

Problemet med en en spridning av tillvägagångssätt är emellertid att det inte kasta en mycket stor netto. Hyresvärden telefon kan ringa konstant under hela reklamkampanjen. Kvaliteten av de sökande kommer sannolikt att vara rörlig, och många av dem kommer att diskvalificera sig efter att lära om platsen eller hyrespriset eller andra villkor utanför hyresvärdens kontroll. En hyresvärd ska kunna hitta en hyresgäst genom denna process, men han eller hon ska också vara beredd på en anstormning av sökande.

Ett annat sätt att hitta en hyresgäst är att använda riktad reklam eller en remiss tjänst. Vissa hyresvärdar ställer särskilda behov på en webbplats som Craigslist, hoppas att svaren är geografiskt och ekonomiskt lämpligt. Eftersom svaren hanteras elektroniskt, kan hyresvärden sålla bland de sökande utan olägenhet för telefonsamtal eller personliga besök.

Vissa städer har fastighetsbyråer som också hanterar hyresfastigheter. En professionell hyresgäst remiss tjänsten kan ge hyresvärdar med sökande som redan visats för lämplighet. Denna typ av fokuserade sökningen kan hjälpa upptagna hyresvärdar hitta en hyresgäst utan att behöva genomföra egna intervjuer eller driva egna kredit eller referenstagningar. Remissen Tjänsten kan också arbeta i omvänd, ansluter potentiella hyresgäster med en vetted lista över lokala hyresvärdar.

Kanske det bästa sättet att hitta en hyresgäst är genom word-of-mouth. En person med tillgängliga hyresfastigheter kunde närma medarbetare, kyrkomedlemmar, släktingar och vänner för att låta dem veta om en hyresgäst sökning. Snarare än att använda en en spridning tillvägagångssätt med oförutsägbara resultat, skulle ett word-of-mouth strategi genererar en mindre lista med sökande som redan skulle ha tillförlitliga personliga referenser.

Hyresvärdar bör alltid komma ihåg att varje sökande har rätt att betraktas, oberoende av ras, religion, ålder, religion, fysiskt eller psykiskt funktionshinder, sexuell läggning eller kön. Detta är en mycket viktig sak att tänka på när minska ner en lång lista med de sökande. Oavsett vilken metod en hyresvärd väljer att hitta en hyresgäst, får det inte vara diskriminerande i någon form eller mode.

  • Lokala tidningar erbjuder sekretessbelagda avsnitt för att hjälpa till att hitta hyresgäster.
  • Att hyra annonser kan placeras i fastighetsdelen av en tidnings annonser avsnitt sekretessbelagda.
  • En tvättomat kan erbjuda en anslagstavla för att posta hyresgäst flygblad.