Vad är spruckna Olives?

June 26

Spruckna oliver är oliver som har varit slits eller försiktigt blåmärken före härdning så att de absorberar härdnings material snabbare. Som ett resultat, de är redo att äta mycket snabbare, men deras kött är fortfarande fullt smaksatt. Många traditionella olivhärdningstekniker inkluderar sprickbildning, vilket innebär en tvådelad process, först bota oliverna och sedan överföra dem till ett lagringsmedium. Alla typer av olivolja kan knäckas, även, allt från de stora gröna oliver av Sicilien till de små svarta i Frankrike.

Märkning för spruckna oliver kan kalla dem dela upp eller springa oliver, beroende på region de produceras i. Normalt är oliverna skärs för hand eller med en maskin, och en mycket liten skåra görs som tränger hela vägen till graven . Oliverna kan också knäckt genom krossning, vilket kräver en lätt hand eftersom producenten inte vill dela oliv vidöppen.

Efter sprickbildning, kan oliverna brined, salt botas, eller doppas i olivolja. Efter oliverna har nått en punkt där producenten är nöjd med, de är förpackade. Marinerade oliver kan ta upp till åtta veckor för att nå mognad, även efter sprickbildning, eftersom marinaden fortfarande kan tränga långsamt, och det är viktigt att se till att alla oliverna är jämnt botas så att konsumenterna inte oväntat får ett våldsamt bitter oliv . Efter härdning oliverna överförs till en ljus saltlösning eller en herbed olja för lagring, eller också kan de förpackas torr.

Två klassiska spruckna oliver är Nafplion oliver, härdade i olivolja, och provensalska oliver, härdas i en saltlake med örter de Provence, en populär fransk krydda. Dessa oliver har en tendens att få salt om de är misskött, eftersom sprickan som främjar snabb härdning kan också låta en stor mängd salt eller saltlake i köttet av oliv. Hålls under goda förhållanden, spruckna oliver kan pågå ganska länge, men de kan också börja att få salt om de hålls för länge. Om spruckna oliver har fått alltför salt, kan de läggas i blöt i sötvatten före användning.

Det finns ett brett spektrum av användningsområden för spruckna oliver. Många botas och säljs med gropar intakta, så försiktighet bör användas när man äter dem eller förbereda dem för matlagning. Många barer i Medelhavet fastställs rätter av spruckna oliver som snacks, och de följer med även sallader och liknande rätter som en sidoplåt. Oliverna kan även anges i en spridning av små rätter för människor surfar smårätter, eller hålls runt som en salt och smakrik snack mat.

  • Efter sprickbildning, är oliver ibland doppad i olivolja eller brined.