Hur Design och Anpassa din blogg

August 31

Du kan göra din blogg utseende verkligen ditt eget, genom att utforma och anpassa det för att förmedla den bild du vill. Om du har en egen blogg designad för dig eller om du skapar presentationen själv, försöka hitta sätt att göra din blogg sticker ut från resten.

Om du är ett företag, se till att din logotyp är på din blogg. Om detta är en personlig blogg, försöka införliva några foton. Även om du använder en standardmall, kan du kunna sätta en identifierande grafik eller element på plats som skiljer dig från andra bloggar.

Den genomsnittliga blogg har fyra olika områden, alla med ett specifikt syfte, där du vill placera och anpassa innehållet:

 • Logos: Ren, skarpa logotyper kan hålla en besökares uppmärksamhet tillräckligt länge för att få honom intresserad av att läsa din blogg. Normalt är en logotyp placerad nära toppen av varje bloggsida. Många logotyper inkluderar en illustrerad element och ett speciellt typsnitt behandling av bloggen namnet.
 • Headers: Ligger på toppen av bloggsidor, rubriken för varje blogg innehåller namnet på din blogg. Titeln bör förklara vad din blogg handlar om eller vem du är som huvudförfattare av bloggen. Huvudet kan också hjälpa besökarna att hitta sin väg runt och ge dem snabblänkar till särskilda områden som du vill markerade på din webbplats. På många bloggar, är logotypen också i sidhuvudet.
 • Sidebars: Sidebars blir oftast ett viktigt fokus för webbplatsen och innehåller saker som navigeringslänkar, speciella markerings grafik som pekar på sociala nätverkssajter, listor över bloggar du (blogrolls), arkivlänkar, eller något som du vill dela med dina besökare utanför ramen för ett blogginlägg. Sidebars är vanligtvis ingår på varje sida på din blogg och är konsekvent från sida till sida.
 • Sidfot: sidfot bor längst ner på varje bloggsida och ibland har endast ett upphovsrättsmeddelande. Mer avancerade bloggare har ökad användning av sidfot att inkludera länkar till innehåll i sina webbplatser.

Inställningar du kan anpassa i ett publiceringsgränssnittet är de enklaste saker att ändra eftersom du helt enkelt kan peka och klicka för att göra dina val. Om designen anpassning är viktigt för dig, kanske du även vill välja specifikt din blogg programvara för anpassade funktioner som finns i kontrollpanelen.

Här är några av de punkter blogg programvara kan du justera via kontrollpanelen:

 • Flare: Flare är något som folk fastnar på sina bloggar och webbplatser som blinkar, blinkar, och lockar en läsarens uppmärksamhet. Flare är normalt placerad i bloggens sidomeny.

  Vissa flare är stor, men undvik överväldigande dina läsare med för mycket. Inklusive animerad grafik bara för att de är coola är inte en bra idé.
 • Färg och avstånd: Vissa blogg programvara kan du ändra bakgrunden och textfärger på din blogg, samt storleken på din text och typsnitt som används - snabba och enkla sätt att förändra personligheten hos din blogg.

  Håll ett öga på din blogg för läsbarhet, särskilt i storlek och färg på texten i dina blogginlägg. Dina blogginlägg bör vara den enklaste text att läsa och bör inte smälta in i bakgrunden av din blogg design. Utrymme ut texten tillräckligt för att hålla den läsbar och skiljer sig från andra element på sidan.
 • Bilder och ClipArt: Grafik visuellt intresse för din blogg. I själva verket kan även ett stort foto med varje blogginlägg vara en lätt substitut till omkonstruktion din blogg. Foton bör ge mervärde till dina inlägg och formateras snyggt. Lägg en kant runt dina bilder för ännu mer effekt.
 • Länk färger: Massor av blogg-mjukvara låter dig ställa in färgen på dina länkar i tre olika lägen: en länk innan det klickade, som det klickade, och efter det har klickat. Du kan ge din blogg personlighet med hjälp av en sval länkfärg, men se till att färgen är igenkännlig skiljer sig från andra textfärger och sticker ut. Alltid överväga länkar i någon design som du väljer.

Testa vad den tryckta versionen av din blogg ser ut. Dina besökare kan skriva ut dina värdefulla blogginlägg!