Vad är Yoga Breathing?

August 30

Yoga andning hänvisar till en specifik andningsmönster som används för att förstärka effekten av yoga. Även känd som pramayana, det finns flera typer av yoga andning som kan användas i olika situationer. Även om många människor tänker på yoga som bara en övning form är det också en meditativ praxis som är tänkt att engagera hela kroppen och sinnet, inklusive andningsorganen. Genom att använda yoga andning, yoga experter tror att en praxis kan fördjupas och förbättras.

Andningen är kroppslig funktion som gör att syre att nå varje del av kroppen och koldioxid som ska utvisas. Genom att medvetet fokusera på andningen, kan pramayana öka och reglera flödet av syre, samt göra utövaren mer medvetna om sin kropp. Pramayana kan även bidra till att förbättra hållning, eftersom många människor slöfock, som kollapsar deras lungor och minskar deras syrekapacitet. Många yogaklasser börjar och slutar med flera minuters yogaandningsövningar för att hjälpa till att förbereda och kyla ner från praktiken.

Det finns flera olika typer av yoga andning. En av de vanligaste är tredelad andetag. Först tar studenten ett djupt andetag genom näsan, försökte dra luft djupt in i magen området. Därefter utandningsluften genom näsan, dra naveln mot ryggraden för att pressa ut all luft. Efter flera repetitioner, utför studenten den andra delen av andningen genom att andas in i magen helt, sedan lägga till en annan andas som expanderar bröstkorgen. Den tredje delen av andningen innehåller en tredje andas som fyller den övre bröstet med luft, blåsa hela andningssystemet med syre.

Breath of fire är en typ av pramayana som ofta används för att förbättra kärnövningar och stärka magmusklerna. För att utföra denna övning, först inhalerar utövaren djupt genom näsan, sedan andas i fem korta skurar, var och drivs av att pulsera naveln mot ryggraden. Efter upprepning några gånger, är det andas sedan utförs på samma sätt som utandnings; fem korta, skarpa pulser att andas, då fem vassa andas ut.

Ujjayi andetag, även kallad oceanen andetag, är en av de mest användbara formerna av yoga andning. En person andas djupt genom munnen, då andas på samma sätt, avslappnande toppen av halsen, så att passagen smalnar och andetag kommer ut med ett hörbart ljud. När halsen avkoppling praktiseras flera gånger, håller utövaren den mjuka paletten avslappnad och andas in och ut genom näsan, vilket gör ett ljud likt havet. Den förträngning av hals tillåter utövaren att styra andningen ordentligt, att hjälpa honom eller henne slappna djupare in svåra poser och sträckor.

  • Många yogaklasser använder yoga andningsövningar.
  • Det finns flera olika typer av yoga andning.
  • Kvinna i en uppåtgående båge yogaställning.