Vad är en Bulbul?

September 3

Den bulbul är en familj av fåglar som omfattar nästan 140 arter i 27 släkten. Dessa sångfåglar är typiskt dyster i färg med fjädrar i olika nyanser av brunt och grått. En bulbul kan lättast identifieras av den fantastiska tofs på toppen av huvudet och den skarpa, avlånga näbb som är kännetecknande för de flesta, men inte alla, arter av denna fågel.

De flesta Bulbul arter har vingar med rundade toppar, en medellängd svans, och en smal kropp med neutral färgade fjädrar. Vissa bulbyler har distinkta färg runt ögonen och under svansen som skiljer dem.

Den Afrikansk rödögd bulbyl, Pycnonotus nigricans, har en lysande orange-röd ring runt sin ögon och ljust gul färg under svansen. Den Rödgumpad bulbyl, Pycnonotus cafer, har en slående vitt band runt svansen som sticker ut mot sin mörka, nästan svarta fjädrar. En liten lapp av lysande röda fjädrar kan ses under svansen.

Bulbyler kan variera allt 5,5-11 inches (14-28 cm) i längd. De flockas tillsammans och är oftast monogama. Vissa bulbyler kommer att ansluta flockar av en mängd olika arter.

Bon är öppna och tillverkade de grenar av träden. Den kvinnliga av de arter kommer ruvar äggen i upp till två veckor. Denna typ av fågel lägger vanligtvis mellan två och fem ägg i taget. Ungar ur boet ca två veckor efter kläckning.

De flesta Bulbul arter är infödda till Afrika och Asien. De kan också hittas i hela Mellanöstern och ibland i Japan. Beroende på den specifika typ av fågel, kan dessa arter lever i ett brett spektrum av livsmiljöer, inklusive regnskogar, öppet land och tät buskmarker. Dessa fåglar har introducerats till andra lokaler samt, såsom Hawaii, Fiji, och Florida. När introduceras till nya klimat, kommer bulbyler ofta tränga lokala fåglar.

I många fruktträdgårdar, är de bulbyl arter anses vara en stor pest. Dessa fåglar kommer livnära sig på och förstöra frukten av olika träd. Bulbyler foder på en bred variation av objekt inklusive insekter, frön, nektar, och några små djur. Den hårda samtal av dessa fåglar beskrivs ofta som galler eller obehagligt.

Av de många bulbyl arter, har ingen dött ut sedan 1600-talet. Dessa anpassnings fåglar har acklimatiserad sig mänskliga närvaron i hela världen. Cirka 12 arter av bulbyler anses hotad, men på grund av förlusten av sina skogsmiljöer.