Vad är en Wall skafferi?

November 12

En vägg skafferi är en slags skafferi som faktiskt är ett stort skåp eller serie av skåp där torra varor, konserver och kryddor lagras tillsammans med andra typer av livsmedel som inte behöver kylas. Termen skafferi vanligen används för att hänvisa till ett litet rum av ett kök som är utrustat med en stor hyllor för att lagra på samma sorts objekt anges ovan. Istället för att vara ett litet rum åt sig själv, tar en vägg skafferi upp en vägg eller en del av en vägg i ett kök. En vägg skafferi kan byggas in i köksväggen eller kan det vara ett fristående skåp.

När ett vägg skafferi är inbyggd i väggen i ett kök, kan det göras med standardskåpdörrar eller det kan göras med skjutdörrar. Dessa dörrar kan vara tillverkad av ett ogenomskinligt material såsom trä eller metall eller kan de vara gjorda av glas. Det finns några fall där dörrarna på en vägg skafferi är gjorda av frostat glas. När denna typ av skafferiet är inbyggd i en vägg, oftast har det en dörr som sträcker sig från ovansidan av enheten till golvet men det finns vissa fall då dörrarna bryts upp i mindre delar.

I vissa fall är en vägg skafferi byggd för att omge ett kylskåp. Skåp gränsar en eller båda sidorna av kylskåpet och kan även innehålla ett avsnitt av skåp som passar ovanför kylskåpet. Den del av skafferiet som passar ovanför kylskåpet används ofta för att lagra objekt som kommer i bulk. Skåpen på endera sidan används vanligen för att lagra mindre föremål.

Det är vanligt att människor att installera vägg pentryn i små hus och lägenheter. Detta beror på en vägg skafferi kan göra mycket sparsam användning av små utrymmen och är också mycket användbara i organisationen av små utrymmen. Beroende på behoven hos de boende använder köket, kan en vägg skafferi köpas som en enda, prefabricerad enhet eller det kan egenbyggda för köket. Det finns också några företag som säljer modulväggen skafferi system. Det betyder att kunderna kan köpa olika samverkande avsnitt av ett vägg skafferi att utrusta sina kök som de finner lämpligt.