Hur minskar jag Eye rynkor?

June 13

Eye rynkor kan orsakas av fyra olika faktorer; åldrande, överdriven exponering för UV-strålar, uttorkning och brist på rätt kost. Rynkor orsakade av UV ray exponering, brist på rätt kost, och uttorkning kan, och bör, förhindras. Även om du kan aldrig helt bli av ögat rynkor när de inträffar, kan du minska deras utseende.

För att minska öga rynkor orsakade av exponering för UV-strålar, måste du investera i ett par bra solglasögon. Detta kommer att skydda dina ögon från UV-strålar och minska mängden kisa du gör när den utsätts för direkt solljus. Applicera solskydd runt ögonen som en back up till när du tar bort dina solglasögon. De rynkor runt ögonen kommer successivt minska i utseende.

Djupt grön, orange, gult och rött livsmedel såsom morötter, sötpotatis, cantaloupemelon, spenat och aprikoser hjälper till att hålla rynkor i schack. Dessa livsmedel är karotenoid rika, vilket innebär att de ger UV-skydd, bromsa utvecklingen av rynkor. Andra livsmedel som innehåller antioxiderande vitaminer såsom A, C, E, zink och selen, minimera mängden av fria radikaler som skadar huden. Om din kost saknas i dessa näringsämnen, lägg dem i att minska en del av de skador som redan har orsakats på huden och förhindra ytterligare skador uppstår.

Uttorkning orsakar förtunning av huden, vilket resulterar i utvecklingen av rynkor, speciellt runt ögonen. Vatten avdunstar från huden med en hastighet av en halv pint en dag. Om detta vatten inte kontinuerligt fyllas, Uttorkning sker, följt av utvecklingen av rynkor. Dessa rynkor kan lätt minskas bara genom att dricka de nödvändiga, åtta till tio glas vatten per dag.

Många svär vid effektiviteten i hudkrämer för att minska öga rynkor. Dessa har inte visat sig vara effektiva, eftersom huden inte kan absorbera stora molekyler av kollagen som finns i dem. De gör dock, ökar fukthalten i huden, vilket kan bidra till att öka den elasticitet, minskar rynkor. När du letar efter en anti-aging skrynkla grädde, söka efter en med alla naturliga ingredienser, som starka kemikalier kan göra mer skada än nytta. Om du upptäcker att en kräm är effektivt för dig, hålla fast vid det.

En majoritet av orsakerna till rynkor kan också skada din kropp på andra sätt. Bara genom att försöka minska öga rynkor du kan förbättra din hälsa. Äta näringsrika grönsaker och dricka mer vatten kan öka produktiviteten i din cirkulations och nervsystem. Solglasögon kommer att förhindra skador på ögonen som orsakas av UV-ray exponering. Dina ögon rynkor kanske försöker berätta något om din hälsa, så att inte ignorera dem.

  • Dricka tillräckligt med vatten kan hjälpa till att förebygga öga rynkor.
  • Äta cantaloupemelon kan förebygga öga rynkor.
  • Solglasögon kan förebygga skador på huden runt ögonen.
  • Aprikoser kan hjälpa till att hålla rynkor borta.
  • En kvinna med rynkor.
  • Ett diagram av yngre och äldre hud som visar minskningen i kollagen i äldre hud. Olika tekniker kan användas för att hjälpa till att öka produktionen av kollagen och göra huden slätare.
  • Receptbelagda ögon rynkkrämer bidra till att stimulera hudens cellförnyelse.
  • Livsmedel som spenat hjälper till att hålla öga rynkor i schack.