Hur Inspektera Blower-fläktrem på en Furnace

June 9

Kontrollera regelbundet fläkt-fläktremmar för eventuella tecken på skador och byt remmen om den är skadad. Att veta hur man inspektera fläkt-fläktrem förbättrar ugnseffektivitet.

Ugnar behöver månatligt underhåll och många gör-det-självare förbise fläkt-fläktremmen. En sliten, mesig bälte är inte farligt, men det gör ett gnisslande ljud som kan göra dig galen och, viktigare, kostar pengar. Om bältet inte är tät nog, glider det, och fläkten startar inte som den ska. Du får mindre varm luft för dina pengar.

  • Inspektera bältet för slitage. Leta efter tecken på sprickbildning eller svaghet. Om bältet är sliten eller ser sliten, byt ut den direkt. I själva verket, så länge du köper en ny fläkt-fläktremmen, köpa två. Håll extra en i en plastpåse på en spik vid ugnen för dem mitt-of-the-night, all-the-butiker-är-stängd,-house-är-frysning, akut blåst-fan-bälte.
  • Kontrollera spänningen. Även om bältet ser bra ut, om det har mer än 1/2 tum av ge båda hållen (1 tum totalt), dra åt den genom att ta upp den extra slack med hjälp av motorjusteringsbulten.

    Dra inte åt för mycket - en alltför stram bälte skadar motor och fläktlager och gör en stor, dyr röra av saker.
  • Justera remskivan uppriktning. Medan du är där lurar med bältet, kolla remskivan inriktning också. Remskivorna ska ligga perfekt. Om du ser någon vridning i bältet, lossa motorremskivan fästbultar och göra en justering.