Vad är Självnivellerande Suspension?

October 13

En självnivellerande fjädring är en typ av bil fjädring som använder krockkuddar och kompressorer eller pumpar för att upprätthålla en nivå attityd när fordonet är lastat ner. Sensorer, typiskt elektroniskt, är placerade på fordonets chassi i kritiska områden för att bestämma inställning av fordonet. När en sensor indikerar ojämlika attityd i ett visst område i fordonets chassi, såsom den bakre delen av chassit, är självutjämnande fjädring aktiveras för att höja eller sänka luftpåsar i det området av chassit. De luftkompressorer eller luftpumpar aktiveras för att pumpa luft in i dessa luftsäckar för att höja chassit till en nivå höjd eller lufta bort av självnivellerande suspensionen för att sänka chassit till en höjd i nivå med resten av chassit, både fram och bak samt vänster och höger.

Ges huvudsakligen på högprestandasportbilar samt nyttofordon, är självnivellerande fjädring en kritisk faktor för att skapa en väl hanterande fordon. Genom att placera vikt jämnt på fram- och bakaxeln, underlättar självnivellerande fjädring fordonet i rätt styrning och bromsning proportione att skapa en stabil körning plattform för föraren. De självutjämnande fjädringssystem som används på fabriks utrustade fordon fungerar så bra på det här området att systemen inte är lagligt på de flesta former av racing fordon eftersom de anses en orättvis fördel.

Medan krockkudden är typiskt den del av valet i den moderna självutjämnande fjädring, att tidiga versioner av system utnyttjade luftdrivna chocker uppnå justerbarhet av suspensionen. De chocker fungerat samt utjämning komponenter, men de gav också en styv och hård åktur när det utsätts för full lastkapacitet. Den luftfyllda chock förlorat det mesta av sin upptagningsförmågan och agerade mer som en solid bagge, misslyckas med att ge en mjuk och dämpad rida för fordonets passagerare.

Krockkuddesystemet som används på moderna självnivellerande fjädring kommer från airbagfjädringssystem som har använts på långdistanssemi lastbilar i åratal. Systemet har visat sig vara hållbara och långvariga samt effektiv och lätt att underhålla. En liten ombord kompressor gör lätt inflationsjusteringar som styrs av bilens datorsystem som övervakar bilens markfrigången flera hundra gånger per sekund. Ofta justering av höjd är oupptäckt av fordonets passagerare som självnivellerande fjädring korrigerar sig när fordonet är i rörelse.

  • De flesta högpresterande sportbilar erbjuder självnivellerande fjädring.