Vad är Face Powder?

November 23

Face pulver är en typ av kosmetisk produkt som används för att jämna utseendet av huden i ansiktet, och utjämna hudfärg. Det kan användas ensamt, eller i kombination med flytande foundation. Pulver finns i huvudsak i två former: lösa eller pressade. Löst puder i allmänhet säljs i en liten tub och appliceras med en pudervippa eller makeup borste. Pressat puder säljs i en kompakt, oftast med en spegel på ena sidan, och appliceras med en mindre pudervippa eller makeup svamp.

Det finns fördelar och nackdelar med att välja löst eller pressat puder. Löst puder tenderar att gå på mer lätt, och ger en mer naturlig look. Det är inte lika portabel som pressat puder, dock, och är svårare att tillämpa på språng. Pressat puder ger en mer "färdig" utseende, och kan vara en bra idé för de som kräver täta touch-ups under dagen. Personer med fet hud kan behöva experimentera för att hitta vilken typ av pulver som fungerar bäst för dem.

Puder kommer i olika nyanser för att matcha olika hudtoner, och det är en bra idé att välja hudtonen som mest liknar den naturliga hud. Detta kommer att hjälpa makeup verkar mer naturligt; det bör vara nästan omärkbart. Det kan vara nödvändigt att använda olika pulver för sommar och vinter, eftersom huden kan bli mer solbränna på sommaren, eller torrare och i behov av extra fukt på vintern. Dessutom är vissa ansiktspuder som säljs i varierande specialitet nyanser för att passa olika hud behöver; till exempel, kommer en med en grönaktig färgton minimera uppkomsten av rodnad, medan en lila-tonat pulver kan hjälpa utseende sälg eller gul hud.

Vissa typer av puder innehåller extra ingredienser för extra fördelar, såsom SPF ingredienser för skydd mot solen, eller akne-fighting ingredienser för dem som kämpar med finnar. I allmänhet, även om ett puder erbjuder några solskydd, är det en bra idé att bära en solkräm under pulvret. Ett annat alternativ är att använda en fuktkräm med SPF rating.

För att ansöka puder, är det antingen med en makeup borste, powder puff, eller makeup svamp nödvändigt att börja med en ren ansikte. Applicera någon fuktighetskräm, flytande foundation, eller spot concealer först. Sedan får en liten mängd pulver på makeup verktyget och borsta den på ansiktet i snabba nedåtgående rörelser. Ansök lätt i början, sedan lägga till fler om det behövs, vara säker på att blanda smink runt kanterna i ansiktet, till exempel vid hårfästet, öron och hals.

  • Vissa ansiktspuder innehåller ingredienser som utger sig för att minska oiliness eller rodnad.
  • Face pulver används för att jämna huden i ansiktet.