Vad bör jag tänka när man köper en farmor klocka?

December 17

När du köper en farmor klocka, bör du överväga storleken på det utrymme du vill placera. Dessa är mindre klockor än typen farfar. Du bör också ha i åtanke att de flesta mormor klockor är gjorda av lätta till medelfärgad trä. Det finns många olika farmor klocka stilar, från vanligt till utsmyckade, så du måste välja en som bäst passar ditt rum och personlig stil.

En mormor klockan är ett bättre val för små utrymmen än de mer välkända farfar version. Farmor klockor är kortare, så att de kan vara den idealiska fristående klocka för bostäder med lägre eller lutande tak. Som namnet antyder, dessa klockor i allmänhet tenderar att ha en mer feminin look för dem än farfar klockan.

Många farmor klockor har blommor eller langetterade mönster ristade in sitt ljus-färgat trä. Kanterna runt klockan ansikte kan ha trä-vänt inlägg med utsmyckade ändknoppar, eller toppstycken. Träet hölje dygnet runt kan avrundas eller kvadrat. Inför en mormor klocka kan vara präglad med fina mönster; utsmyckning kan fortsätta på metall pendeln.

Om ditt rum är känslig och feminin i känslan, kan en utsmyckad stil av mormor klockan fungerar bäst. Om din inredning är mindre detaljerad väljer du i tydligare, men ändå eleganta stilar. Vissa farmor klockor är moderna i design och ser ut som en rund väggklocka på toppen av en hög, smal monter. Pendeln kan stängas inne i en trä bas som också har förvaringsutrymmen. Dessa moderna stilar passar väl in i modern inredning.

En särskilt elegant, stilfull typ av mormor klockan är banjo. Från finial-toppade cirkulär ansikte, klockkurvorna utåt för att likna den rundade musikinstrument kallas banjo. Som rundhet en banjo stil mormor klockan sträcks ut, det ser nästan päronformade. Klockan smalnar sedan vid basen.

Om du föredrar en mer traditionell farmor klocka, det finns många stilar med rektangulära fall och pendlar som visar genom ett glas eller öppen bas. De mellersta delarna av traditionella farmor klockor är oftast lite smalare än de övre och nedre sektionerna som tenderar att vara av samma bredd. Ljus ek, idegran och tall är vanliga träslag som används för traditionella mormors stil, även om vissa av dessa klockor är gjorda av mörkt trä såsom mahogny.