Hur gör jag lagerför ett skafferi?

December 11

En välsorterad och organiserad skafferi kan göra matlagningen enklare eftersom vanlig ingredienser kommer vara lätt åtkomliga. Icke färskvaramatpunkter som inte kräver kylning har normalt en lång hållbarhet, och kan pågå i flera månader eller år. När du lagerför ett skafferi, bör du inkludera en kombination av färdiga att äta konserver, samt objekt som du sannolikt kommer att använda ofta för matlagning. Buljong, kryddor och smak, ströbröd, oljor, mjöl, socker och andra liknande produkter är bland de vanligaste stapel objekt som normalt återfinns ett kök skafferi.

Klar att äta mat, som burk soppa eller gryta, bör nog tas med i din inköpslista när du lagerför ett skafferi. Dessa poster kommer att vara särskilt bra att ha till hands när du känner under-vädret eller helt enkelt för trött för att laga en hel måltid. Andra populära produkter som är lätta att förbereda kan inkludera pasta, ris, och förpackade tonfisk. Mat och fritid - som chips, kex, jordnötssmör, eller nötter - är också vanliga stapel poster i vissa kök.

En av de viktigaste sakerna att tänka på när du lager ett skafferi är att inkludera livsmedel som du och din familj kommer att använda och njuta av. Om du konsumerar mycket av en viss produkt, kan du dra nytta av försäljningen eller köpa den i lösvikt. På så sätt kommer du att ha gott om det finns, och kommer att behöva handla för det mindre ofta. Denna praxis kan spara värdefull tid och pengar.

Organisera ett skafferi kan vara lika viktigt som de objekt den innehåller. Om du har svårt att hitta det du söker efter eftersom utrymmet är rörig, då du kan hitta dig själv att spendera en massa pengar att köpa dubbla produkter när du egentligen inte behöver dem. Du borde komma med ett system som fungerar bäst för dig. De flesta människor tycker att det är bra att placera ofta konsumeras poster till ögonhöjd, med etiketter vänd utåt. Att hålla alla burkar på samma hylla och förvaring lådor eller andra paket på en separat hylla kan göra organisationen lättare när man lagerför ett skafferi.

Vanligtvis ej färskvaror är helt säkert att lagra och konsumera. Kom dock ihåg att även om de oftast länge, har de flesta produkter har utgångsdatum och bör kontrolleras regelbundet. Om du märker några svullna burkar i ditt skafferi, ska du slänga dem. En utbuktande burk är oftast ett tecken på att maten är förorenad med Clostridium botulinum bakterier, som kan orsaka allvarlig sjukdom om de konsumeras.

  • Många människor lagerför deras skafferi med burk soppa och andra färdiga att äta mat.
  • Konserver som tonfisk är häftklamrar som håller under lång tid.
  • Chips är ett vanligt skafferi häftklammer.