Vad är Garden Cress?

August 28

Krasse, även känd som peppergrass, är en snabbt växande, årlig ört i Brassicaceae familjen. Det är en liten till medelstor växt som odlas kommersiellt i jord, hydroponically i vatten, och i behållare för enskilt bruk. Dess syrlig, pepprig smak gör krasse en favorit av kockar, särskilt i Europa. Genom historien har människor använt denna ört för att behandla många olika hygienkrav. Man måste vara försiktig vid intag denna ört eftersom det har potentiella obehagliga biverkningar.

Denna ört är infödd till norra Afrika. Det kan odlas i alla amerikanska Department of Agriculture härdighet zoner eftersom det är en årlig och varar bara en växtsäsong. Krasse föredrar fullt solljus för åtta eller fler timmar per dag. Dessa växter kan odlas i jord eller hydroponically i vatten med en sur, milt surt eller neutralt pH-nivå. Krassefrön vanligtvis planteras i början av våren eller hösten.

Krasse når mognad cirka 12 dagar efter plantering. I vilt, kan det växa upp till 2 meter hög (60 cm). Domesticerade växter är mellan 6 och 12 inches (15-30 cm) hög. Denna släkting till senaps växten har små, klustrade, vita till pinkish blomningar som är bara 1 / 12th av en tum (2 mm) bred. Blasten är grönt och ruggig.

Europeiska och indiska kockar använder krasse som garnering, i sallader att lägga textur, eller smörgåsar för extra smak och crunch. Dess blad är rika på järn, folsyra, kalcium, vitamin C, A och E, och folat. Fröna är höga i både arakidonsyra och linolsyra fettsyror och innehåller en ansenlig mängd protein.

Krasse har använts i traditionell medicin för nyblivna mammor att öka bröstmjölk produktion, för att reglera menstruationscykeln, hjälp med järnupptag, och som ett afrodisiakum. Det har också använts för att stimulera aptiten, som laxermedel och för att reglera kolik spädbarn. Fröna fungera som ett slemlösande och har använts för att behandla astma, halsont, hosta och för trängsel. Den phytochemical lepidimoid finns i dess groende frön och har visat sig sänka blodsockret efter en måltid. Arakidonsyra och linolsyra sägs göra krasse ett minne booster.

Experter bekanta med egenskaperna för denna ört rekommendera att äta det bara med måtta eftersom det kan ha betydande biverkningar. Denna anläggning kan framkalla en abort eller ett missfall om för mycket konsumeras. Krasse innehåller goitrogens som hindrar jod från att absorberas av sköldkörteln. Detta kan leda till hypotyreos eller förvärra redan existerande hypotyreos. Människor som är känsliga för senap oljor kan ha mag-frågor, inklusive kramper och diarré, om de äter för mycket av denna växt.

  • Krasse frön kan användas för att behandla halsont och hosta.
  • Krasse kan hindra sköldkörteln från korrekt absorbera jod.
  • Människor som har en känslighet för senap oljor kan ha mag problem om de konsumerar för mycket krasse.
  • Krasse kan användas för att öka mjölkproduktionen.