Vad Coil Binding?

December 14

Coil bindande är en enkel bindande process som används för en mängd olika typer av dokument. Det är inte ovanligt för formella presentationer och förslag som ska byggas med hjälp av en spole bindande. Denna form av bindande är också ett populärt alternativ för kokböcker och bruksanvisningar. Tryckt material som fogas samman med spole bindande inte har en ordentlig ryggrad, som med böcker och andra dokument som är bundna använder andra metoder. Men coil bindande tillåter dokumentet att lägga helt platt när den är öppen.

Det finns ett antal olika namn för processen för coil bindande. Många häften utnyttja så kallad spiral bindning. Dessa exempel på spole bindande utnyttja tunna metallspolar som sprang genom en serie av perforeringar längs den övre eller vänstra sidan av dokumentet. Spolarna kan vara enkla exponerade metalltyper eller metallen kan beläggas med ett skyddande plasthölje som finns i många olika färger.

Lätt spolar är en annan form av spole bindning används i många affärssammanhang. Hellre än att använda metall, bindning denna typ av spole är skapad av plast och omfattar en rund kropp med en serie av armar som matas genom serien av hål stansade i marginalen av häftet. Som armarna fram ur motsatta sidor av hålen, de säkert placeras under den rundade kropp spolen, vilket gör det osannolikt att någon av sidorna kommer att glida ut ur linjen. Många företag använder fortfarande manuella bindande maskiner som använder denna metod för att binda instruktionshäften, presentationer och förslag. Kokböcker skapas och säljs som insamlingar för ideella organisationer använder också den typ av spole bindande, eftersom processen är relativt billigt.

Medan det fortfarande finns manuella bindande maskiner i allmänt bruk idag, det finns också automatiserade maskiner som kan producera en stor mängd band bundna produkter i en kort tid. Coil bindande maskiner av denna typ finnas ett sätt att stansa hål i det material som ska bindas, hålla materialen placeras rätt och flytta materialet i läge så maskineriet snabbt kan sätta in och linda spolen på plats. Maskinerna kan också crimp ändarna av metallspolar, se till att de inte kommer att glida ur läge.

  • Coil bindningar kan beläggas med en skyddande, färgad plasthölje.
  • En kokbok med en spole bindning.