Vad är Butterscotch Pudding?

December 11

Butter pudding är en efterrätt gjord av en typ av bakad vaniljsås och rikt smaksatt med vanilj och farinsocker. Det är en favorit bland dem som tycker hemlagad pudding på grund av unika i butter smak. Medan massor av pudding partier kan göras snabbt och enkelt från färdigförpackade mixar, dedikerad hem bagare rekommenderar baka butterpudding från början åtminstone en gång. Denna typ av hemgjord kola dessert kan ibland ta lite övning och uppmärksamhet på temperatur, så nybörjare bagare bör ofta kolla receptinstruktioner minst ett par gånger under processen.

Vissa hem kockar kan ibland förvirra innebörden av vaniljsås kontra pudding. Den enda verkliga skillnaden i fallet med hemlagad pudding är användningen av majsstärkelse som förtjockningsmedel, vilket gör den färdiga dessert att ätas i generösa biter med en sked. Tricket att framgångsrikt blanda majsstärkelse i butter pudding är att se denna ingrediens är noga blandas med allt annat. Klumpar av oblandad majsstärkelse i en uppvärmd pudding blandning kan skapa en obehaglig smak och kan även bränna om spisen temperaturen är för hög.

Ytterligare ingredienser i många butter pudding recept innehåller ägg, mjölk, smör och vaniljextrakt. De flesta erfarna bagare hävdar att verkliga snarare än oäkta vaniljextrakt bör användas om möjligt. Vissa debatt kan finnas mellan vissa bagare huruvida ljus eller mörkbruna socker ger den bästa kola smak, även om denna idé är oftast en fråga om individuella önskemål. Lägga enbart äggulor till puddingen blandningen är oftast den allmänna regeln, så en nykomling till bakning kan behöva först öva lite på att separera äggen.

Den mest populära metoden för att baka butter pudding är att göra det på en spis pott snarare än i en ugn eftersom pudding behöver röras ofta. Många recept instruera bagaren för att börja värma skummad äggulor och socker på medelvärme efter att ha lagt i majsstärkelse och mjölk. Ett problem som ibland kan uppstå är anvulkning av mjölken; Det kan hjälpa om det koka första rockar botten av krukan med en liten mängd kallt vatten för att förhindra detta. Den butter pudding bör vanligtvis föras till en långsam koka innan den tas bort från spisen. Många kockar rapporterar att blanda i smör senaste resultaten i bästa konsistens.

  • Majsstärkelse används typiskt för att förtjocka butter pudding.
  • Mjölk ger pudding dess krämighet.