Vad är Toltott Paprika?

December 19

"Toltott paprika" betyder "fyllda paprikor" i ungerska. Paprikorna i rätten är vanligtvis paprika paprika, en populär sort av peppar i Ungern som i vissa andra länder är mer vanliga i den torkade, malda form som krydda paprika. Både färska och krydda versioner av paprika finns i en mängd olika smaker, från söt och mild till mycket kryddig. Alla typer av paprika paprika kan användas för toltott paprika, beroende på värmenivå önskas.

Det finns två olika fyllningar som kan användas för toltott paprika. Den ena är en fyllning övervägande gjord av ost med grönsaker och kryddor blandas i, som i allmänhet serveras kall. Den andra är en kött och ris fyllning, med fyllda paprikor som tillagas i en tomatsås - denna version serveras varm.

Paprika paprika är givetvis det traditionella valet för denna maträtt, men kockar som inte kan hitta dem kan ersätta ungerska vax paprika, bananpaprika eller italienska paprikor - alla sorter vars delar långa konen form paprika paprika. Överdelen av paprikorna är avhuggna och fröna och membran skärs ut. Därefter paprikorna tvättas, torkas och sattes åt sidan medan fyllningen beredes.

En ost fyllning för toltott paprika är oftast gjorda med hjälp Liptoi, en mjuk sheep's- eller goat's-mjölk ost. En blandning av fetaost och ricotta ost och gräddfil kan approximera smak och konsistens om Liptoi inte är tillgänglig. Osten blandas med lök och gräslök och blandningen stoppade in i peppar skida. Denna typ av fyllda paprika är typiskt kylda och serveras kall snarare än kokta.

Köttet fyllning för toltott paprika innehåller generellt köttfärs, fläsk eller kalv, eller någon kombination av de tre. Lök är brynt och blandas med köttfärs, tillsammans med delvis kokt ris, ägg och kryddor. Blandningen stoppade in i peppar skida, som sedan placeras i en kastrull för bakning. En enkel tomatsås hälls över toltott paprika och det är bakat tills paprikorna är mjuka. Tomatsåsen kan kryddas till smak efter paprikorna avlägsnas från ugnen.

Antingen fyllning brukar minimalt kryddad, med ingredienser såsom salt, peppar, gräslök och persilja. Mark paprika kan strös på toppen för att öka paprika peppar smak. Toltott paprika kan serveras som antingen förrätt eller en huvudrätt.

  • Paprika.
  • Ungerska vax paprika, som kan ersätta paprika paprika i att göra toltott paprika.