Cassoulet: En billig Varmrätt till jul

March 10

Cassoulet är en festlig, budgetvänlig huvudrätt som är precis rätt för en familj julmiddagen. Denna version av det klassiska franska gryta gör en rik böna gryta full av fem typer av kött. Du kan göra det en månad framåt och frysa, så det är en perfekt maträtt för semester underhållande.

Denna Cassoulet förmåner från en övernattning vila i kylskåp. Servera detta med knaprig bröd och en grön sallad för en komplett måltid.

Rich Bean Cassoulet med fem Meats

Tillagningstid: 10 minuter

Tillagningstid: 1 1/2 timmar

Yield: 8-10 portioner

6 skivor bacon, skuren i 1-tums breda bitar

2 lökar, tärnade

2 selleristjälkar, tärnade

2 morötter, tärnade

2 vitlöksklyftor, hackad

2 tsk timjan

1 lagerblad

4 kycklinglåren

£ 1 kubik lamm (2-tums bitar)

£ 1 kubik fläsk (2-tums bitar)

£ 1 kielbasa eller vitlökskorv, skuren i 1-tums tjocka skivor

Två 15-uns burkar Great Northern bönor (eller andra små vita bönor), avrunna

14,5-ounce kan tärnade tomater i juice

1 kopp torrt vitt vin

Peppar efter smak

2 koppar färska ströbröd, helst från franska bröd

2 msk olivolja

1 kopp hackad bladpersilja

  1. Fräs baconet i stort ugnsfast kastrull på medelhög värme tills det är bara början till skarpa, ca 6 minuter. Ta bort bacon med en hålslev och rinna av på hushållspapper. Ta bort alla men 3 matskedar av bacon fett och kassera resten.
  2. Fräs lök, selleri och morötter i baconfett på medelvärme tills grönsakerna mjuknar och börjar brunt, ca 8 minuter. Tillsätt timjan och lagerblad och kyckling lår. Brun lår på medelhög värme i ca 5 minuter. Ta låren och lägga kubik lamm och fläsk. Brown kuberna, ca 5 minuter.

    Du behöver inte kub fläsk och lamm själv. Be din slaktare för att göra lamm kuber från benet och fläsk kuber från ländryggen, som båda är magrare än axeln. Du bör kunna göra denna begäran av snabbköps slaktare köttavdelningen.
  3. Värm ugnen till 350 grader F. Lägg bacon tillbaka i potten, tillsammans med låren, korv, bönor, tomater och vin. Krydda med peppar och koka upp på medelvärme.
  4. Toppa med ströbröd, ringla olivolja och grädda i 1 timme, eller tills topping är skarp och Airline bubblar. Toppa med persilja och servera genast.

För att göra denna maträtt framåt, förbereda genom steg 3 utan att förvärma ugnen eller föra ingredienserna till en koka. Kyl till rumstemperatur, placera i en lufttät behållare, och frysa i upp till en månad eller kylskåp över natten. Avfrosta och / eller återuppvärmning, föra tillbaka till en koka, och fortsätt med steg 4.

Två slag av lagerblad är på marknaden. Några kommer från Kalifornien och har en ganska stark smak. Turkisk lagerblad föredrages. Det är mildare och har ett djup av smak som den inhemska sorten bara inte kan matcha. Försök att använda ett lagerblad i saltfria rätter att piggna till smakerna. Och glöm inte att ta bort lagerblad efter tillagning. Du behöver inte äta den!