Vad är en svart Tick?

March 28

Det finns två typer av svarta tick: östligt - Ixodes scapularis - och västra - Ixodes pacificus. Båda är mer allmänt känd som rådjur fästingar, är mycket lika, och är medlemmar av arachnid familjen. Den svarta fästingen är en parasit organism som livnär sig på en mängd olika värdar över sitt tvååriga livscykel. Denna lilla varelse, liksom många andra fästingarter är en gemensam bärare, eller vektor, av en mångfald bakteriella infektioner, inklusive Lyme sjukdomen och babesios.

Den svarta fästingen är mycket vanligt särskilt i Nordamerika, och kan lätt plockas upp av människor, om inte försiktighetsåtgärder vidtas. En medlem av arachnid, eller spindel, familj, är den svarta bocken en parasit till skillnad från de spindlar som den är relaterad. En parasit är en organism som använder en annan organism för mat och husrum och fullborda sin reproduktionscykel.

Som en parasitisk organism, de svarta fästing högtiderna vid blod av dess valda värd, att byta till en ny värd efter varje etapp av livscykeln. Efter kläckningen från den stora kopplingen av ägg, det första steget, eller larv finner tick ett litet däggdjur. En av de vanligaste datorer i larv svarta fästingar är den vita fotade mus, men alla små däggdjur räcker. Väl på värden, Burrows fästingen dess jämförelsevis stora mundelar under ytan av huden och börjar att livnära sig på blod från däggdjuret.

Det är på denna punkt som larver fästingen är mest sannolikt att ingå avtal de bakterier som orsakar borrelia och andra potentiellt skadliga eller dödliga bakterier. Fästingar kan också avtala och utföra andra mindre parasiter, såsom encelliga eller protozo, Babesia microti som kan passera till stora däggdjur såsom nötkreatur, hästar och människor via ett bett från en infekterad fästing. Om en larv fästing biter en infekterad värd, kommer fästingen bär mindre parasit eller bakterier genom till förfall, potentiellt passerar infektioner till varje värd det matas på.

När tillräckligt stor, lossnar larv fästingen själv och ömsar exoskelett som det förvandlas till en nymf efter flera månader. Cykeln upprepas sedan tills nymf har fått tillräckligt med näringsämnen från blodet av sin värd att utvecklas till en fullvuxen vuxen. Den vuxna svart fästingen fäster till en ny värd, som tenderar att vara en mycket större däggdjur, såsom en hjort, en ko eller en människa.

Den mogna svart fästingen gång Burrows de mundelar genom huden hos värden, där den sprutar en kemikalie som tunnar ut blodet och förhindrar koagulering. Utfodring för en mogen kvinna svart fästing kan pågå i flera veckor och involverar flera värdar. Så småningom faller fästingen från den slutliga värden och lägger upp till 300 ägg på marken innan han dog, slutföra sitt tvååriga livscykel.

  • Beroende på deras kön och typ, fästingar kan expandera till olika storlekar - så stor som en druva eller så små som ett äpple frö - vid matning på blod.
  • När svarta fästingar - även känd som rådjur fästingar - bett de kan sprida nervgifter till människor och infektera dem med borrelia.
  • Deer fästingar är spindeldjur som livnär sig på blod på sina värdar.