Vad är en horisontell Boring Machine?

October 13

En horisontell tråkig maskin erbjuder många alternativ för träarbetare och metallarbetare för borrning horisontella och vinklade hål i sitt arbete. Denna maskin är att föredra framför andra borrverktyg på grund av dess precision och förmåga att borra djupa hål. Dess unika konstruktion skiljer det från de flesta butiks verktyg i sitt utseende och i sin tjänst. Den doweling Processen är enkelt på grund av denna maskin och dess förmågor.

På första anblicken ser en horisontell borrmaskin mycket som en pelarborrmaskin vände på sin sida. Det finns många skillnader, men båda verktygen tjäna samma primära funktion borra ut hål i metall och trä genom användning av en rörlig borr som urborrningar direkt in i materialet. En pelarborrmaskin är ganska begränsad i sin förmåga eftersom det skapar bara vertikala hål. Horisontella borrmaskiner erbjuder många fler borralternativ.

Den horisontella tråkig maskin är i första hand ett stort borrmotor kopplad till hjul som hjälper det att flytta från höger till vänster horisontellt vid förarens kommando. Maskinen har också en tabell-liknande fastspänningssystem som tillåter användare att placera små eller stora delar av material säkert på plats. Denna tabell är på rörliga hjul och ger bättre noggrannhet eftersom användaren kan borra ett hål och flytta bordet för att göra en annan snitt, istället för lossning materialet och manuellt flytta den. En avancerad horisontell tråkig maskin också kan justeras för att göra vinklade hål genom att svänga borrdelen på en justerbar axel.

En horisontell borrmaskin är justerbar på många andra sätt. Den största utbytbara aspekt är dess huvud eller borr. Användare kan ändra lite storlek snabbt, ungefär som med en handborr, för att skapa större eller mindre hål för att tillgodose alla behov. Varje maskin har en justerbar RPM hastighet som gör lite spinn snabbare eller långsammare för att rymma olika material känslighet.

Den primära användningen för horisontella borrmaskiner är i doweling processen. Dymlings är ett trä, metall eller plast pinne som är införd i ett hål, oftast ansluta två materialstycken. Ett bra exempel skulle vara en träpinne används för att ansluta en stol ben och bas. En horisontell borrmaskin kan upprepade gånger göra ett hål för att passa en specifik tapp s omkrets och djup för att säkerställa en perfekt passform varje gång. Denna hjälp maskin raderar gissningar och konstant mätning som är nödvändiga när man försöker göra jobbet med felaktiga handverktyg.