Varför är handtvätt viktigt?

April 2

Handtvätt är viktigt eftersom det är den första försvarslinjen mot skadliga bakterier som orsakar människor att bli sjuka. Tvätta händerna håller bakterier från att spridas från person till person. Bakterier sprids genom en mängd olika sätt, om människor inte göra det till en vana att tvätta händerna.

Tvätta händerna är ett viktigt sätt att förhindra spridning av sjukdomen. Denna praxis kan bekämpa mot vanlig förkylning, smittsam diarré, hjärnhinneinflammation, hepatit A, influensa, och bronkiolit. Människor bör tvätta händerna efter att ha använt toaletten, innan du äter och laga en måltid, ändra en bebis blöja, ta ut soporna, kommer i kontakt med en annan persons kroppsvätskor, och efter städning i hemmet. De bör också tvätta händerna efter att vidröra ett djur också. När en person hostar, nyser eller snyter sig, bör han tvätta händerna för att undvika att överföra bakterier till andra.

Det är också viktigt att tvätta händerna före och efter tenderar att en person som är sjuk. För att vara ännu mer vaksam, tvätta händerna före och efter helt enkelt besöka en sjuk vän. Glöm inte att tvätta händerna efter att ha tillbringat tid utanför gå ut med hunden, arbetar på gården, eller gör någon annan bisyssla.

Det är även viktigt att tvätta händerna efter beröring pengar, eftersom pengar hanteras av många människor som inte får öva goda handtvätt vanor. Bakterier kan dröja på pennor, dörrhandtag, telefoner, tangentbord och andra föremål som människor berör regelbundet. Handtvätt är nummer ett försvar mot dessa sjukdom som orsakar mikrober som finns i allas omgivning.

Handtvätt behöver göras på rätt sätt för att vara till nytta. Till exempel måste händerna tvättas i varmt vatten med tvål för att döda bakterier. Händerna bör lathered för minst 15 till 20 sekunder, med tillämpning av tvål för att områden mellan fingrarna och under naglarna förutom framsidan och baksidan av händerna. Dessa är de platser där bakterier gillar att gömma; Därför är det viktigt att inte försumma dem.

Var noga med att tvätta handlederna också. Efter noggrant skura händerna, skölj och torka dem med en ren handduk. Använd en ren pappershandduk för att stänga kranen.

Barn lär sig vikten av handtvätt genom att titta på sina föräldrar och vårdnadshavare utöva denna viktiga vana. Föräldrar bör lära barnen det korrekta sättet att tvätta händerna för att hjälpa dem att undvika sjukdomar som orsakats av underlåtenhet att tvätta händerna ordentligt. Genom att träna bra handtvätt vanor, kan människor undvika onödiga resor till läkare på grund av sjukdomar som kunde ha förhindrats genom att helt enkelt ta en stund att tvätta händerna med varmt tvålvatten.

  • Händerna ska tvättas i minst 15 till 20 sekunder åt gången för att förhindra spridning av bakterier.
  • Tvål är en viktig del av handtvätt.
  • Hand tvätt kan förhindra spridningen av många smittsamma sjukdomar.
  • En ren pappershandduk håller bakterier från rena händer när du stänger av kranen.
  • Bakterier kan dröja på datorns tangentbord.
  • När en person nyser eller hostar, bör de alltid tvätta händerna för att undvika att förmedla bakterier till andra, särskilt om de är sjuka.
  • Händerna ska tvättas efter byte en bebis blöja.