Vilka är de olika typerna av gungstol Designs?

August 17

De tre vanligaste typerna av gungstol mönster är rockers, plattform rockers och segelflygplan. Den traditionella gungstol design är det som har två fötter kallas rockers som är böjda längder av trä. Dessa två krökta längder av trä är de enda två punkterna i rocker som gör kontakt med marken. Gungstol mönster har utvecklats något sedan att design och estetik gungstolen har också förändrats. Mer komplicerade gungstol konstruktioner, såsom Bentwood rockers, är ganska iögonfallande och har vackra hantverk.

Plattforms rockers har en bas som är i huvudsak fjäderbelastad. Stolen i sig är monterad på basen, och fjädrarna styra gungningsrörelsen. Dessa rockers blev populär men aldrig helt ersatt original rockers; idag, många gung fåtöljer har en plattform design. Sådana stolar har ofta en tillbakalutad ställning också, med ett fotstöd som sträcker sig från den inre delen av stolen. Den vaggande rörelsen är ofta inte så slät eller så länge som en traditionell rocker, och när fjädrarna inte är oljade, kan de squeak efter gång. De gör dock, ge en stabil bas och förhindrar att stolen sitter stadigt under användning.

Glider gungstol design har en stabil bas också, och stolen är monterad på basen med hjälp av en serie av hängslen. Stagen tillåta glidaren att gunga fram och tillbaka utan doppning, vilket skapar en glid rörelse. Dessa gungstol mönster är ganska populär samt och är ofta kopplade till ett separat stycke som fungerar som en glidning fotstöd eller hassock. De två delarna kan användas tillsammans, vilket skapar en samtidig glid rörelse. En nackdel, som vissa människor anser en fördel, är stolens motstånd mot att tippa bakåt. Vissa människor tycker det tippas tillbaka positionen att vara obekväma eller instabilt, men denna ställning faktiskt sätter användaren i en mycket ergonomisk position. Segelflygplan allmänhet inte tillåter att ergonomisk ställning.

De estetiska gungstol notis varierar kraftigt. Bentwood konstruktioner är gjorda av längder av trä som ångas och sedan böjas till böjda bitar. Mission stil möbler har sin egen distinkta stil som har parallella lameller som ofta färgas för att avslöja träets ådring, och de är en mycket mindre genomarbetade design än Bentwood rockers. Moderna gungstolar har mjuka linjer och en mindre traditionell känsla, medan rustika gungstol konstruktioner med ofta oavslutade trä full av knutar och gropiga ytor.