Hur använder jag jättenattljusolja för klimakteriet?

August 9

Nattljus är en mörkgrön, luftig växt som har gula, trumpetformade blommor. Innan den moderna medicinen, nattljus var behandlingen av valet för hormon obalans hos kvinnor, särskilt de som förknippas med klimakteriet. Även lite vetenskapliga bevis har visat att stödja användning av jättenattljusolja för klimakteriet, är det fortfarande rekommenderas av örter för att lindra värmevallningar och moodiness. Kvinnor bör ta jättenattljusolja för klimakteriet flera gånger om dagen, justera dosen enligt anvisningar från läkare. Det kan tas i en kapsel tillägg, av sked, eller blandas in te.

Bevis som stöder användning av jättenattljusolja för klimakteriet pekar på de höga halter av gamma-linolensyra som finns i denna ört. Vissa menopausala kvinnor canâ € t konvertera linolsyra de konsumerar i gamma-linolensyra, vilket kan bidra till klimakteriet symtom. Konsumerar gamma-linolensyra via Evening Primrose kosttillskott kan hjälpa balans hormoner, ökar energi och hjälper till att hålla humöret på en jämn nivå.

Kvinnor som använder nattljusolja för klimakteriet bör normalt ta två eller tre tilläggs kapslar per dag. Dessa innehåller oftast en i förväg uppmätt mängd jättenattljusolja och är mycket koncentrerad. De som donâ € t ser resultat direkt ska försöka ha tålamod eftersom naturläkemedel ofta tar längre tid att visa resultat än koncentrerade kemiska läkemedel. Om det verkar finnas några förändringar efter cirka två veckor, ska patienten inte höja sin dosering, bör de se en läkare istället.

Många kvinnor föredrar att ta jättenattljusolja för klimakteriet i form av te. Detta innebär vanligtvis att lägga en sked örtolja till en mugg varmt vatten. Teet bör branta för upp till åtta minuter och kan sötas med socker, honung, sukralos, eller agave nektar. Patienterna ska normalt dricker mer än två koppar nattljus te om dagen. Även om te är mindre koncentrerad än kapslarna är dosen större och bör övervakas noga.

Denna örtolja kan även fattas av sked. De som ogillar att svälja piller kanske föredrar att ta en liten sked eller två av jättenattljusolja varje dag. Den har ofta en något sammandragande, blommig smak som vissa finner behaglig. Kvinnor som tar oljan ska mäta det försiktigt i en medicin kopp eller i en doseringssked för att se theyâ € re alltid få rätt dosering.

Alla tänker att använda jättenattljusolja för klimakteriet bör tala med en läkare först. Denna ört kan interagera med antikoagulantia, blodtryck mediciner, vissa antidepressiva, schizofreni droger och mediciner för krampanfall. Kvinnor bör ge sina läkare eller hälsokost listor över alla mediciner theyâ € re ta innan du försöker ta nattljus.

  • I västvärlden, kvinnor upplever oftast klimakteriet mellan 45 och 55.
  • Nattljusolja kapslar.
  • Menopausala kvinnor bör rådgöra med sin läkare innan du använder jättenattljusolja eller andra växtbaserade kosttillskott.
  • Primrose olja rekommenderas av herbalists att lindra värmevallningar.
  • Kvinnor som använder ljusolja för klimakteriet bör ta två till tre extra kapslar per dag.