Ord Fryser När du arbetar med massor av Clip Art

May 27

Laurie beskriver ett problem med hennes system som har att göra med hjälp av Word med dokument som innehåller massor av ClipArt. Lauries systemet har gott om minne (1 GB), men när hon försökte öppna en mycket clip-art-heavy dokument, frös Word. Nu, varje gång hon sätter ClipArt i alla dokument, fryser Word.

Det finns ett antal olika saker man kan kontrollera att försöka att försöka spåra upp problemet. Det kan vara att det är problem med dina grafikdrivrutiner. Ett sätt att kontrollera att ut är att starta Word och välj sedan Verktyg | Alternativ | Visa flik. (Se figur 1.) Se till att kryssrutan Bildplatshållare är markerad. Detta stoppar grafik från visas fullt, men Word fortfarande ger utrymme för dem i dokumentet. Om du sedan kan öppna och skriva ut dokumentet (där du inte kunde tidigare), så problemet kan vara med dina grafikdrivrutiner och du måste uppdatera dem.

Ord Fryser När du arbetar med massor av Clip Art

Figur 1. fliken Visa i dialogrutan Alternativ.

Du kan också kontrollera om problemet kan vara relaterat till där din ClipArt ligger. Om det är på en nätverksenhet och teckningen är kopplad, kan det vara så att Word försöker uppdatera länkarna varje gång du öppnar dokumentet. Om nätverksanslutningen är långsam eller intermittent, sedan Word visas hänga som den försöker att upprätta en anslutning och uppdatera varje enskild bild. Du kan tvinga Word att inte kolla länkarna när du öppnar ett dokument genom att välja Verktyg | Alternativ | fliken Allmänt och sedan rensa Uppdatera automatiska länkar Öppna kryssrutan vid.

En annan möjlighet är att din mallen Normal.dot något sätt har blivit skadad. Detta är en lätt sak att kolla; Allt du behöver göra är att få ut av Word, hitta Normal.dot, och döp Normal.old. När du startar om Word, kolla om du kan öppna den felande filen. Om du kan, då vet du att Normal.dot var den skyldige.

Slutligen kan du ha ett problem med skrivardrivrutinen. Om du kan starta Windows i felsäkert läge och öppna filen, så är det en bra indikation på att det kan vara orsaken. Varför? Eftersom Word inte ladda skrivardrivrutiner när man kör i felsäkert läge. Word försöker kontinuerligt att kontrollera med skrivardrivrutinen när information på skärmen så att det du ser är en god approximation av vad du får när du skriver ut. Om skrivardrivrutinen inte fungerar korrekt, kan det orsaka Word att hänga. Du bör kontrollera med skrivartill (på deras hemsida) för att se om de har en uppdaterad skrivardrivrutin speciellt för din version av Windows.

En bra resurs du använder för att felsöka problem när du öppnar dokument hittas på Word MVP sajt:

http://word.mvps.org/FAQs/AppErrors/ProbsOpeningWord.htm

WordTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Word utbildning. (Microsoft Word är det mest populära ordbehandlingsprogram i världen.) Detta tips (355) gäller för Microsoft Word 97, 2000, 2002, och 2003.