Vad är en Exfoliating Cleanser?

May 25

En exfolierande rengöringsmedel är en skönhetsprodukt som normalt är avsedd för användning på ansiktet. Det finns några produkter som helt enkelt är rengöringsmedel, vilket innebär att de är avsedda för att avlägsna smuts och olja från huden. Andra är helt enkelt exfolierande, vilket innebär att de är avsedda att polera huden och avlägsna döda hudceller. En exfolierande rengöringsmedel är en kombination av de två och erbjuder fördelarna med båda produkterna.

En exfolierande rengöringsmedel kan vara en mycket användbar produkt för alla som försöker förbättra hudens struktur och rensa bort döda hudceller. Det kan också bidra till att bekämpa fet hud och blemmor. Vissa är formulerade för att behandla hudproblem, medan andra kan användas för känslig hud. De flesta människor med känslig hud bör avstå från eller kraftigt begränsa användningen av skönhetsprodukter som innehåller exfolierande.

Det finns ett antal hudvårdsföretag som ingår exfolierande rengöringsmedel i sina produktlinjer. De flesta apotek lager minst två eller tre exfolierande rengöringsmedel i deras skönhet eller hudvård gångar. Produktinformation om dessa produkter kan hittas genom att göra en snabb sökning på Internet. Det är också möjligt att läsa recensioner av produkter online innan de köper en exfolierande rengöringsmedel.

Vissa exfolierande rengöringsmedel tyder på att de kan användas dagligen. Detta är en betydande skillnad mellan exfolianter och exfolierande rengöringsmedel. Exfoliants är normalt för hård för att använda på en daglig basis. Det är vanligt att exfoliants såsom ansikte poler förpackade med instruktioner för att använda produkten endast en gång per vecka. Exfoliating rengöringsmedel har emellertid ofta en relativt liten mängd av exfoliant, vilket gör dem lämpliga för dagligt bruk.

När du använder en exfolierande rengöringsmedel är ett bra sätt att slå två flugor i en smäll, en del människor föredrar att hålla sina exfolierande och rengöringsmedel separat, med hjälp av en exfoliant bara en eller två gånger i veckan och ett rengöringsmedel resten av tiden. Exfolierande rengöringsmedel kan göras hemma genom att blanda en ansiktsbehandling exfoliant med en ansiktsrengöring. Det är tillrådligt dock att endast blanda produkter från samma produktlinje.

Även om vissa exfolierande rengöringsmedel tyder på att de kan användas dagligen, kan de torka ut huden efter en lång tids användning. Det är god praxis att periodiskt avbryta användningen av en exfolierande rengöringsmedel genom att ersätta den med ett rengöringsmedel utan peelingen. Självklart, om någon produkt skapar irritationer eller fläckar, är det viktigt att sluta använda omedelbart.

  • Exfolierande rengöringsmedel kan bidra till att minska ansikts finnar.
  • Vissa rengöringsmedel innehåller exfolierande medel som försiktigt skrubba huden.
  • Exfoliating huden kan resultera i en ljusare, mer ungdomligt utseende.