Hur till Redigera dina bilder online

October 28

Det finns flera online resurser för att redigera dina favoritbilder. De flesta kameror kommer med grundläggande fotoredigering, men vad gör du om du bara överfört en bild över från din mobiltelefon som du vill redigera innan du postar?

Om du vill hålla allt på datorn innan du laddar upp det, kan du välja verktyg som Picasa eller GIMP. Picasa är Googles grund Photo Editor, även om den också gränssnitt med fotoalbum online och låter dig skapa skärmar av dina fotografier. GIMP är mer som ett open-source Photoshop, och det är i stånd att en mängd bildmanipuleringsfunktioner. Inlärningskurvan är lite högre, dock, och det kan vara overkill om allt du vill göra är att ändra storlek några bilder eller klippa ut ditt ex från alla familjefoton.

Hur till Redigera dina bilder online

Om du vill behålla allt arbete på nätet, gör Adobes Photoshop Express du redigera och lagra foton på nätet, allt på ett ställe. Om du har använt Adobes produkter innan, kommer detta att vara en enkel övergång för dig. Andra alternativ är Picnik och Splashup, och de har liknande funktioner för beskärning, ändra storlek, eller ändra bilderna när du har laddat upp dem till platsen. Du måste vara ansluten till ett nätverk för att göra ditt arbete, men du kommer också få säkerhetskopior ifall datorn misslyckas, och du kommer att kunna arbeta med dem från valfri webbläsare.

Hur till Redigera dina bilder online

Dessa verktyg alla låter dig göra grundläggande fotoredigering, inklusive beskära ut onödiga bakgrund, ljusare bilden lite om det är för mörkt, eller ta bort den fruktade röda ögon.

Ett ord av råd - vara säker på att alla i de fotografier du sätter på nätet vet att de är som publiceras. Vissa saker är bättre slutade "nätet.