Vad är en Molinillo?

June 12

Den molinillo är en sorts mexikansk kök verktyg som ofta används för att göra varma drycker. Detta verktyg är allmänt betraktas som liknar en visp som blandar flytande ingredienser genom omrörning dem noggrant. Dessa enkla, ofta handgjorda, trä verktyg är ett alternativ till många av de drivna köksmaskiner säljs på dagens moderna detaljhandelsmarknader.

För att använda molinillo, användarna håller vanligtvis i handtaget mellan sina två händer med handflatorna vidröra trä cylindern. När de gnuggar sina händer tillsammans, handtaget vändningar snabbt, vilket gör att verktyget för att röra upp dryck ingredienserna. Detta bringar vätska att skumma och smälter lätt.

Den molinillo används vanligtvis för att göra olika gemensamma drycker i Mexiko och andra matkulturer. En av dessa är varm choklad, där molinillo hjälper till att blanda kakao med övriga delar av drycken. Vissa leverantörer av detta unika verktyg kallar det en "varm kakao skummare", särskilt utanför de områden där detta objekt ursprung.

Många av dem som använder dessa enkla trä verktyg kan också använda dem för att skapa andra typer av mexikanska eller centralamerikanska drycker. Dessa inkluderar atole, vilket är en majsbaserad dryck avnjutas i Mexiko och Centralamerika. Atole serveras i choklad och andra smaker, och ofta säljs under vintern julhelgen.

En annan version av denna dryck kallas champurrado. Detta är också en dryck som innehåller majsmjöl. Andra vanliga ingredienser är mjölk, kanel, anis, och vanilj.

Drycker som görs med en molinillo ofta haft med olika typer av regionala livsmedel. En av dessa är churros, som är deg pinnar smaksatt med kanel och socker. Andra inkluderar tamales, en regional maträtt som serveras i en tjock majsmjöl skal.

Fastän molinillo är ett enkelt verktyg, ofta utgör det en komplex och elegant hantverk. Handtagen på besticket kan vara krökt eller flaired. Chefen för verktyget är ofta räfflade både horisontellt och vertikalt. Huvuddelen av vispen innehåller ofta olika diskar med sina komplexa gravyrer och mönster.

Att många i Mexiko och omgivande områden, är molinillo mer än bara ett enkelt kök verktyg. Det representerar en del av en kultur, och är föremål för olika kulturföreningar med semester eller andra evenemang. Vissa säger också att denna resurs hjälper dryck beslutsfattare att interagera med andan i dryckerna som ingredienser skummet och blanda ihop

  • En molinillo är ett kök verktyg, som är jämförbar med en visp, som används för att göra heta drycker.