Vad är en Rent kvitto?

June 16

En hyra kvitto är ett dokument som registrerar betalningen av hyran för en given tidsperiod. En hyresvärd ansvarar för att utfärda och hålla en kopia i hennes skivor att ha tillgängliga i händelse av en tvist. Hyresgästerna bör hålla sina hyresintäkter på ett säkert ställe. Om en hyresvärd inte rutinmässigt utfärda kvitton, kan hyresgästerna be för dem.

Hyran kvittot visar att hyresvärden fått hyran, och det kan vara ett tecken om en hyresvärd försöker hävda att hyra betalades inte. Dokumentet ska innehålla datum, belopp, mottagarens namn och namn på hyresgästen. Om det finns några särskilda omständigheter, som en månads hyra reduktion, de bör noteras tydligt på kvittot. Detta kan också vara viktigt i framtiden, eftersom hyresgästen kan producera dokument för att visa hur och varför en betalning historia har ovanliga poster.

Hyresvärdar kan använda ett kvitto bok med numrerade dokument och karbonkopior på säkerhet. Detta förhindrar hyresgäster från fejkade kvitton, eftersom hyresvärden kan se med ett ögonkast om dokumentet matchar poster. Om det är ur funktion eller kopian i kvittot boken med matchande nummer är för något annat, är handlingen inte giltigt. Handskrivna kvitton är också ett alternativ, men ger mindre säkerhet, eftersom de kommer att vara lättare för hyresgästerna att fejka.

I vissa situationer kan en avbokning check fungera som en hyra kvitto. Hyresgästerna bör använda memolinjen på sina kontroller för att konstatera vad kontrollen är till för, att notera tidsperioden och adressen. Den avbrutna kontrollen visar att hyran betalades och när. Det kommer också att indikera att hyresvärden måste ha fått pengarna, om det inte var ett problem på banken eller kontrollen stals innan hyresvärden haft möjlighet att sätta in den, i vilket fall det är en fråga för banken, inte hyresgästen .

Om en tvist om hyran uppstår, kan en hyra kvitto vara användbart för att ge bevis på full betalning. Dokumentet är också nödvändigt för hyresgäster som planerar att göra skattefordringar. Företag, till exempel, kan dra av hyran som en kostnad relaterad till att göra affärer, men de behöver dokumentation för skattemyndigheterna. Kvitton kan också vara användbara i händelse av att det är nödvändigt att överklaga finansiellt stöd eller regeringen gynnar beslut, för att visa hur mycket pengar den sökande spenderar på hyran. Informationen på en hyra kvitto kan vara viktigt för bestämmandet av rätten.

  • Hyresgästerna bör hålla sina hyresintäkter på ett säkert ställe.
  • En hyra kvitto kan användas som bevis för en hyra betalning.