Ta bort fläckar från trägolv

March 5

Trägolv är verkligen vacker i sin diskret elegans. Det kan vara din ägo till stolthet för många generationer framöver. Du måste dock vara försiktig så att golvet förblir i orörda form, fri från fläckar. När fläckar börjar ställa in, kan de orsaka långsiktiga skador på träets yta. Lyckligtvis finns det många enkla korrigerande åtgärder som gör att du kan ta bort fläckar från trägolv utan att spendera pengar på hela lackeringsprocessen.

Lösningarna eller lösningsmedel för att ta bort fläckar från trägolv bör väljas med största försiktighet, eftersom kemikalier är allmänt skadliga för trä finish. Innan du försöker någon åtgärd för första gången, testa det först på ett dolt hörn av ditt hem för att vara säker på att det inte skadar golvet på något sätt. Du bör ha tålamod att försöka dessa förfaranden, eftersom de kräver långsam men avsiktlig gnugga över en lång sträcka av tid.

Vatten Fläckar, vita fläckar

En av de vanligaste problemen med trägolv är vattenstämpeln. Dessa vattenstämplar går ofta obemärkt dagar, och när de upptäcks, är det hemska fläcken oftast redan implanteras på din vackra trägolv.

En mycket enkel lösning är att gnugga det drabbade området med lite tandkräm i en cirkulär rörelse med en ren fuktig trasa. Efter fläcken har försvunnit, utplåna tandkräm med hjälp av en annan fuktig trasa.

För mer envisa eller äldre varumärkena, gnugga området med en fin kvalitet (000 grade) stålull. Övermålbar därefter området med vax.

En annan process innebär slipning området med ljus sandpapper och sedan rengöra den med hjälp av lacknafta eller ett trägolv renare och fin kvalitet stålull följt av en rutin vaxning av golvet.

Cigarett brännmärken

Den vändning av cigarettfimpar från de slarviga rökare resulterar i långsiktiga skador på din dyra golv. För att ta bort den här bränn fläck, tillämpa en pasta av linolja och trippel på området med brännmärken och gnid försiktigt tills fläcken försvinner. Nästa, rengör området med en ren trasa och putsa den.

Tuggummi, Crayon, Stearin

Vax bygga upp eller kastas ut tuggummi lämnar otäcka märken på golvet. För att hantera detta problem, komprimera området med is tills insättningen är svårt nog att skrapas bort. Du kan också använda trägolv utrustning speciellt framtagen för stripp vax. Gnidning med luktfri lacknafta även hjälper till strippning av stearin och tuggummi rester från golvet. Rensa resterna med stålull och polera golvet som vanligt.

För att ta bort krita fläckar, placera en läsk på området och hårt tryck ett varmt strykjärn över läsk.

Torkad mjölk, sprit

Drycker är de vanligaste saker att spilla och förstöra utseende på ditt golv. Mjölk och alkohol är de mest destruktiva bland dem. Fukta en trasa med ammoniak och försiktigt gnugga de drabbade områdena. Efter att ha låtit platsen torka, tillämpa vissa vax med fingertoppen och polera plats.

Oljefläckar

För oljefläckar, först blot upp så mycket olja som möjligt med silkespapper eller tidning. Doppa ett tygstycke i torr-rengöringsvätska och låt det stå på fläcken i fem minuter. Med hjälp av en torr trasa, torka området torrt och sedan torka igen området med rengöringsmedel blandat med vatten.

Mögel fläckar

Om får stå på ytan för länge vattnet kommer det bjuda mögeltillväxt. Använd en metall eller trä skrapa för att skrapa bort ytskiktet av formar. För de mest envisa fläckarna kan du använda mycket liten mängd utspädd Clorox blekmedel. Använda ljus sandpapper, gnugga området försiktigt och sedan polera området med ett vax pasta.