Hur gör jag Behåll Jogging hastighet?

February 11

För att behålla din jogging hastighet du behöver för att bygga din kondition och uthållighet, och hålla ett vakande öga på din hastighet och puls. Enkelt uttryckt kan du upp din hastighet och bibehålla ökningen genom att långsamt arbeta upp till det genom att jogga varje dag. Kombinera detta med att hålla koll på din medelhastighet och antal steg per session för motivation och så du vet säkert hur fort du kör.

Om du är ny att utöva eller springa, kommer du antagligen inte att kunna upprätthålla en uppsättning joggvarvtalet särskilt länge. Börja med att gå och sedan långsamt bryta sig in en joggingtur. När du tröttnat, gå tillbaka till gå att hämta andan och sedan börja jogga igen så snart du återvinns. Fortsätt att göra detta är intervall tills du kan jogga i hela sträckan, oavsett hur långsamt på en joggingtur.

Som din uthållighet ökar, kommer du att kunna öka din joggvarvtalet på ungefär samma sätt. Öka din hastighet och sedan sakta tillbaka ner när du blir omständlig, men den här gången inte sakta till en promenad. Istället fortsätter jogga i en långsammare hastighet och sedan öka igen. Gör detta varje dag tills du kan äntligen hålla snabbare joggvarvtalet hela vägen.

Du kan sakta lägga mer distans till dina jogging rutiner, vilket kan kräva att du gradvis lägga hastigheten till varje resa eftersom du kanske vill börja en längre resa som går långsammare än vanligt i början. Du kanske tycker att ju mer din kardiovaskulär hälsa förbättras och ju mer du vänja sig vid joggning varje dag, desto lättare blir det att öka och bibehålla en konstant jogging hastighet.

Det är också en bra idé att kolla din puls och hastighet när du går längs. Du kan kontrollera din puls manuellt genom att räkna antalet slag under 30 sekunder och sedan multiplicera med två för dina slag per minut. Jämför detta med ditt mål hjärtfrekvens så att du håller dig inom ett säkert område. Att exakt mäta din faktiska hastighet, kan du köpa en stegräknare som klipp på dina byxor som kommer att mäta din hastighet och antalet steg du tar. Vissa stegräknare mäter även hjärtfrekvensen.

Se till att du inte överanstränga dig själv. Även om du kan ha ett mål att upprätthålla en konstant jogging hastighet för ett visst avstånd, om du börjar känna dig yr, svimfärdig, eller alltför utmattad, ska du bromsa eller stanna för en paus. Under konditionsträning, bör du kunna prata i korta meningar och dina hjärtslag bör ökas men inte obekväm. Var noga med att ta vatten tillsammans för din joggingtur, och dricka något minst var 20 minuter, eller oftare i mycket varma klimat. Om du upplever en oregelbundet snabb hjärtfrekvens eller bröstsmärtor, sluta träna och kontakta läkare.

  • Joggare måste bygga uthållighet och uthållighet för att bibehålla hastigheten.
  • Joggare bör successivt arbeta upp till ökade hastigheter.
  • En stegräknare för jogging.