Hur Relatera Mejeri Fritt liv till Vegetarianism

February 2

De etiska, miljömässiga och hälsomässiga skäl att vissa människor går mejeri-fri tillämpas lika bra att bruket att äta kött. I själva verket är de flesta människor som går mejeri-fri för dessa skäl redan bor köttfria.

Djur som föds upp för kött är, liksom mjölkkor, begränsade till fabriksgårdar. De lider, och deras liv slutar våldsamt i slakterier, där villkoren för de människor som arbetar där är urusla. För att undvika att orsaka smärta och lidande för djuren, många människor förespråkar en vegetarisk kost. Kött och mejeriindustrin kollektivt bidra avsevärt till problem med den globala uppvärmningen. Köttindustrin är också en stor förorenare, påverkar leveranser av rent vatten, jord och luft.

Många av hälsoskäl för att gå mejeri-fri gälla lika för en kött-fri diet. Liksom mejeriprodukter, kött är höga i artären-igensättning mättat fett, så köttätare har högre risk för kranskärlssjukdom än människor som inte äter kött.

I själva verket stöder en stor mängd vetenskaplig forskning nu tanken att vegetarisk kost i allmänhet stöd god hälsa. Vegetarianer lever längre än nonvegetarians, och de har lägre risker för många kroniska sjukdomar och tillstånd, inklusive högt blodtryck och kolesterol, cancer och diabetes. Vegetarianer även ofta är smalare.

En icke-mejeri dieten kräver några av de samma kompletterar såsom en kött-fri diet. Om du konsekvent äter en vegetarisk kost som exkluderar kött, fisk och fågel - eller en vegan diet som utesluter kött, fisk, fågel, ägg, mjölk och andra mejeriprodukter - du bör överväga en vitamin B12 tillskott.

De enda tillförlitliga källor för vitamin B12 som inte kommer från ett djur är vitamin B12 tillskott eller livsmedel berikade med vitamin B12, som berikade sojamjölk eller rismjölk och berikade frukostflingor. Veganer kan också dra nytta av tillskott av D-vitamin, kalcium, och möjligen dokosahexaensyra (DHA), en omega-3 fettsyra som är viktigt för människors hälsa.

Livsstil förändring är inte lätt, speciellt när det innebär att byta länge haft vanor eller traditioner. Riskerna du tar i början för att eliminera mejeriprodukter ur kosten liknar dem du skulle stöta om du försöker göra andra förändringar kost, inklusive att gå vegetariskt.

Ändra din kost tar tid och planering. Ibland kommer du att göra framsteg, och varje gång på ett tag, kan du ta ett steg bakåt också. Och ibland kan du känna avskräckta eller ner, speciellt när du är upptagen eller under tryck och den ansträngning det nya livsstils kräver känns som en börda.