Vad är några Full Sun växter?

March 18

Soliga områden kan vara brutal för växter som inte är anpassade till full sol, med solen bokstavligen matlagning skuggälskande växter. Lyckligtvis finns det ett brett utbud av full sol växter, och många även kräver mycket sol för att vara frisk. Genom att plantera sol älskande växter i en solig plats i trädgården, kan trädgårdsmästare se till att deras trädgård kommer hålla sig frisk hela året. Full sol växter också trimmade för att använda vatten på ett effektivt sätt, vilket kan minska vatten krav trädgården.

När lägga ut en trädgård, för att en sak tänka förutom områden av sol, skugga, och torrhet är vilken typ av trädgård du vill sluta med. Inhemska växter är ofta uppmuntras i soliga områden både på grund infödingar är redan väl anpassade till miljön, och eftersom en infödd växt trädgård kan användas för att belysa några av de växter och träd infödda till ett område, vilket skapar en förbindelse mellan trädgården och den naturliga miljö. Skapa en trädgård med importerade växtarter kan också vara mycket tidskrävande, eftersom trädgårdsmästare kanske måste kämpa för att hålla trädgården vid liv.

Många markbeläggning såsom alyssum, iceplant, murgröna, plumbago, snö-i-sommar, flox, lamm öron, fetknopp, och fingerört älskar solen. Dock kan trädgårdsmästare vill vara medveten om att vissa av dessa anläggningar är invasiva. Iceplant, Alyssum, och murgröna kan alla sprawl utom kontroll väldigt snabbt. Fördelen med markbeläggning är att de kommer att hålla en solig plats ser frodiga och gröna året runt utan alltför stor ansträngning, men nackdelen är att markbeläggning är rankor, och de kan krypa sig in platser där de inte ville.

Flossflower, akleja, prästkragar, rölleka, lavendel, kattmynta, timjan, irisar, petunior, salvia, ringblommor, dag liljor, påskliljor och lejongap också gillar solen. Många av dessa full sol växter är ettåriga, så de kommer att behöva bytas ut eftersom de dör, men det kan vara en fördel för trädgårdsmästare som gillar att ändra utseendet och känslan av trädgården med jämna mellanrum. Många prydnadsgräs är också lämpliga för plantering i soliga områden.

Buskar som berg rosor inte behöver full sol, medan träd som crabapples och de flesta evergreens behöver sol för att växa bra. Sun-älskande träd och buskar kan ta lite tid att ta av, men när de är fast etablerad, de brukar frodas, lägga textur och skugga till trädgården.

När du vatten full sol växter, bör du vara medveten om att om du får bladen våt, kan de brinna i värmen på dagen. Det är en bra idé att vattna dem antingen tidigt på morgonen eller sent på eftermiddagen, både för att skydda växterna från brännskador och för att bevara vatten. När du vatten i den svala av dagen, har tid att tränga igenom marken, snarare än att bara avdunstar bort vattnet.

  • Lavendel är en stor anläggning för soliga områden.
  • The Sun.
  • Crabapple träd behöver ordentlig solljus för att växa bra.
  • Tagetes gillar full sol.