Spela Digital Audio och Video med iTunes på din MacBook

June 3

Förutom att spela ljud-CD, kan iTunes på din MacBook spela de digitala ljudfiler som du hämtar från Internet eller skaffa från andra källor i WAV, AAC, Apple Lossless, AIFF, MP2 och MP3-filformat. Njut av ett digitalt ljudfilen är bara något mer komplicerat än att spela en CD.

Efter nedladdning eller spara dina ljudfiler till din MacBook, öppna Finder och navigera till vart du lagrat filerna. Sen bara dra musikfiler (eller en hel mapp med musik) från Finder till Musik posten i källistan i iTunes.

(De tillagda filerna visas i musiksektion ditt iTunes-bibliotek. Tänk på biblioteket som en mästare lista över dina digitala medier. För att visa Musikbiblioteket, välj Musik post i den vänstra kolumnen i iTunes-spelaren. Gå bild .)

Heck, kan du även dra en låt fil från ett Finder-fönster och släppa den på symbolen för iTunes i Dock, som lägger den till din musikbiblioteket också.

Spela Digital Audio och Video med iTunes på din MacBook

Om du släpper filen på toppen av en spellistans namn i källistan, iTunes lägger den till just den spellistan samt huvudbiblioteket. (Mer om spellistor i lite.)

Om du vill spela en låt, bara dubbelklicka på den i musiklistan. Alternativt kan du använda uppspelningskontrollerna (Play, föregående låt, och Next Song).

Källistan av iTunes kan lista upp till åtta möjliga källor för musik:

 • Bibliotek: Det här avsnittet innehåller musik, filmer, TV-program, Podcaster, Böcker, iTunes U, Apps (för iPhone, iPod touch och iPad), Ringsignaler (för iPhone, iPod touch och iPad), iPod-spel, och Radio.

  Om havenâ du € t hört talas om iTunes U ännu, Ita € SA särskilt avsnitt i iTunes Store där du kan hämta professionell kvalitet pedagogiska medier, inklusive föreläsningar, filmer, kursmaterial och filmer. Nästan allt är gratis, också!
 • Enheter: Om en iPod är ansluten visas den i listan. (Och ja, Virginia, andra modeller av mp3-spelare från andra företag kommer också att visas i listan om de stöder iTunes.)
 • Genius: Klicka på Genius rubrik och klicka på Turn On Genius-knappen för att låta iTunes automatiskt skapa spellistor från låtar i ditt iTunes-bibliotek. Du kan också låta Genius att rekommendera musik, filmer och TV-program baserat på de titlar som du redan har i ditt iTunes-bibliotek.
 • Audio CD: Ladda en vanlig ljud-CD, och det verkar under Enheter rubriken. . . allt från Bee Gees till Fall Out Boy.
 • Affär
 • Delad: Om en annan Mac på ditt lokala nätverk är igång iTunes och är inställd på att dela en del av eller hela sitt bibliotek, kan du ansluta till den andra datorn för din musik. (Delad musik på en annan Mac visas som en separat namngiven mapp i källistan.)
 • Hemmadelning: Du kan slå på Hemmadelning för att dela din Maca € s mediebibliotek i hela ditt trådlösa nätverk med upp till fem andra datorer (PC och Mac) samt enheter som iPhones, iPads och iPhone touch.
 • Spellistor: Tänk på spellistor som mappar du använder för att organisera din musik.

Observera också att biblioteket innehåller information för varje låt som du lägger till den, till exempel

 • Låtnamn
 • Tid
 • Konstnär
 • Album

Om några av de låtar som du € re lägga donâ € t visa något för titeln, album eller artistinformation, donâ € t panik; de flesta MP3-filer har inbäddad data som iTunes kan läsa. Om en låt doesnâ € t inkluderar några data, kan du alltid lägga informationen till dessa områden manuellt.

Klicka på någon av kolumnrubrikerna i bibliotekslistan orsakar iTunes för att ordna biblioteket enligt den kategorin. Till exempel, klicka på Song Namn kolumnrubriken alphabetizes biblioteket med låttitel. Du kan dra kolumntitlar att ordna dem som du vill (så länge kolumnen Namn kvar längst till vänster av de namngivna kolumner).

iTunes kan visa ditt musikbibliotek på fyra sätt: Som standard använder programmet listvyn, där varje låt är en post. Ett klick på den andra knappen Visa sorterar biblioteket i spår efter album.

Klicka på den tredje knappen Visa (högst upp i iTunes-fönstret) till grupp spår tillsammans med albumomslag i rutnät. Klicka på fjärde knappen Visa och du € re bläddring genom skivomslag i Cover Flow uppfattning, komplett med reflekterande yta!