Vem är berättigad till Medicare?

June 2

För att avgöra om en person är berättigad till Medicare, finns det några saker som bör beaktas. För det första är alla amerikanska medborgare eller juridisk bosatt person som är 65 år eller äldre sannolikt berättigade åtminstone för vissa typer av Medicare, den mest populära är Medicare Part A och Medicare Part B. I andra fall, de som är handikappade eller upplever vissa fysiska krämpor kan också vara berättigade till Medicare.

En av de mest förvirrande aspekterna för många människor är att de som är berättigade till Medicare får eller inte får ta emot andra sociala förmåner. Många tror att två är kopplade när de inte är. Det faktum att de är båda förknippade med pensionärer och pension trots, de är två helt olika program med två olika standarder för stödberättigande. Även de som inte får förmåner kan vara berättigade till Medicare.

Det vanligaste sättet att bli berättigade till Medicare är helt enkelt att vända 65 år I denna situation kan Medicare Part A beviljas utan premiebehov. Medicare Part A, är den typ av Medicare täckning kommer att betala för sjukhusvistelse och andra stora vårdtjänster. Medicare Part B kan också erhållas, men kommer sannolikt att kräva en premie. Del B är Medicare försäkring som betalar för tjänster som rutin läkarbesök.

Personer under 65 år kan vara berättigade till Medicare under vissa situationer också. De som får funktionshinder från Social Security kommer att vara berättigade till Medicare om de har fått dessa förmåner under minst 24 månader. Den andra situationen är för end-state njursjukdom. Detta är njursvikt som är beroende av dialys eller transplantation för att förlänga livet.

Det bör noteras att rätten till en del av Medicare gör ofta en individuell rätt till alla delar av programmet. Men medan del A är där för att ta hand om katastrofala hälsosituationer, Medicare Part B och Medicare Part D kan inte betraktas som avgörande. Del D är för receptbelagda läkemedel täckning. Som sådan kommer de som är intresserade i dessa program ofta betala en premie för dessa tjänster. Därför berättigande beror också på en vilja att betala priset, för dessa två andra delar av programmet.

Det andra kravet för att vara berättigade till Medicare är helt upp till individen. Det är ett program process som måste startas. Denna process kan slutföras på nätet, via telefon eller genom att gå in i en lokal socialförsäkringsmyndighet. Målet är att göra processen så bekvämt som möjligt för den stora majoriteten av människor.

  • Medicare och relaterade kompletterande planer omfattar många sjukvårdskostnader för seniorer.
  • Patienter med terminal state njursvikt som kräver dialys för att förlänga livet är berättigade till medicare.
  • Amerikanska medborgare över 65 år är berättigade till Medicare.
  • Äldre vuxna bör börja lära sig om Medicare långt innan de är behöriga att ingå.
  • De som är berättigade till Medicare kan anmäla på nätet eller på deras närmaste socialförsäkringsmyndighet.