Vad är några rätter tillagade med Jalapenos?

June 5

Jalapenos är mycket viktig del av sydamerikanska och centralamerikanska köken. Jalapeno är en liten chile peppar som erbjuder varm, kryddig smak till rätter. Jalapenos är nästan uteslutande rött eller grönt. Några av dem har fläckar av varje färg. I Mexiko har jalapeno ett antal olika namn. Paprikorna är också känd som huachinangos, chiles Gordos och cuaresmenos. Chipotles, en viktig stapelvara i centralamerikanska och sydamerikanska rätter är gjorda av torkade, hackade jalapenos. Därför är någon maträtt med chipotles faktiskt beredd med jalapenos.

Många medium till hot salsa rätter tillagas med jalapenos. Pico de gallo, är en särskilt chunky traditionell salsa nästan alltid beredd med jalapenos. Guacamole, en avokado baserad dip, är också ofta beredd med jalapenos. Jalapenos är ofta finhackad och läggas till som en toppning eller garnering till burritos, enchiladas och tostadas. När dessa rätter tillagas med jalapenos, de gav en härlig kryddig kick. Ceviche, en traditionell fisk maträtt, är också ofta beredd med jalapenos. Jalapenos är också läckra i svarta bönor soppa. Vidare kan chili läggas en fantastisk smak uppsving med tillägg av vissa hackade jalapenos.

Jalapenos har antagits av andra kök också. Många pizzerior erbjuder pizza beredd med jalapenos som en toppning. När jalapenos värms i ugnen, är de naturliga oljor släpps ut i osten på pizzan, skapa en läcker och kryddig behandla. Vissa burger lederna har också lagt jalapenos till deras Taklagsfest menyer. En traditionell amerikansk cheese beredd med ett stänk av jalapenopeppar är absolut läcker. Jalapeno "poppers" har blivit vanligt barmeny biljettpris under de senaste åren. En jalapeno Popper är en hel paprika fylld med ost (vanligtvis en mild vit ost som mozzarella), panerad och friterad. Faktum är att många restauranger serverar peppar poppers tillsammans med ost pinnar, buffalo wings och pommes frites på sina aptitretare skivorna.

Fisk rätter tillagade med jalapenos är särskilt förtjusande. En stänk av malet jalapenos kan lägga till en underbar smak dimension citron smörsåser och vitlök såser. Jalapenos är också fantastiska i många fiskar och kycklingbaserade soppor.

Det är viktigt att notera att jalapenopeppar är mycket kryddig och kan inte tolereras av alla konstitution. Dessutom kan överdriven konsumtion av kryddig paprika orsaka problem i matstrupen, magsäcken och hela mag-tarmkanalen. Används med måtta, men de är en frisk och läckra tillägg till många rätter.

  • Chili kan kryddas med jalapenos.
  • Hot Peppers används för att skapa kryddiga såser och salsor.
  • Jalapenos kan användas i guacamole.
  • Kryddig dips kan göras genom att blanda avokado med jalapenos.
  • En jalapeno peppar.
  • Många människor sätter jalapenos på sina pizzor.