Vad bör jag tänka när man köper Antiques?

May 31

Många människor tycker om att gå antiquing - besöka ett antal antika och samlarobjekt affärer på jakt efter intressanta eller värdefulla artefakter. Mycket av tiden, dessa resor kommer komplett med rotar genom dammiga lådor eller homogena återförsäljare bås. Varje gång då och då några värdefulla objekt kommer att hittas, men inte alltid till ett överkomligt pris. Söka efter antikviteter kan vara en verkligt hit-or-miss äventyr, så det lönar sig att få lite kunskap innan du besöker butikerna.

Innan du köper några antikviteter, överväga om de är äkta eller reproduktion. Vissa reproduktioner gör har egenvärde av sina egna, särskilt möbler, men autentiska artiklar är oftast bättre. Om en kunnig försäljning kontorist eller innehavare är tillgänglig, be om historien om de objekt som du funderar. Om de inte är säker på äktheten, leta efter andra tecken på åldrande eller originella tillverkningsdatum.

Autentiska antikviteter med metalliska element utvecklar ofta en patina - en missfärgning orsakad av år av exponering för utomhusluften. Antik kopparföremål, till exempel, kan tyckas grönaktig. Tillverkare av reproduktionsposter kan använda färg för att på konstgjord väg skapa en patina, men det bör vara lätt upptäckas. Titta också efter unika varumärken eller tillverkningsstämplar som kan dateras objekt till en viss tidpunkt. Ramar kanske inte har alla identifierare alls eller använder de från andra epoker.

En annan faktor när man köper antikviteter är villkoret. Många experter rekommenderar samlare inte att rengöra vissa stycken eftersom tecken på ålder är en del av värdet. Övriga poster kan återställas eller rengöras av experter före visning. Huruvida uppgiften i fråga kan återställas på ett säkert sätt är en viktig sak att veta, eftersom priset inte inkluderar kostnader för återställande eller rengöring.

Många gånger värdet av målningar eller andra konstnärliga verk ökar dramatiskt efter en professionell rengöring. Andra gånger värdet är förstört av avlägsnandet av patina eller andra amatör reparationer. Fråga en expert om du behöver för att utföra dyra restaureringar innan du köper konstverk.

En annan faktor att tänka på när man köper antikviteter är härkomst, eller den faktiska historien om ägandet. Att veta exakt vem ursprungligen ägdes bitarna och hur de hamnade i en antikaffär kan visa sig vara värdefullt under en vidareförsäljning. Om säljaren kan ge ägarpapper eller fotografier av objekt med igenkännliga förfäder, så mycket bättre. Antikviteter med proveniens nästan alltid behålla sitt värde bättre än liknande poster av okänt ursprung eller ägande. Det är mycket lättare att autentisera objekten om den ursprungliga ägaren kan identifieras eller ett köpe fortfarande existerar.

Innan du köper en poster från en sändning-stil antik galleria, kan du kontakta monter ägaren direkt. Ofta innehavaren av köpcentret inte kommer att ha stor kännedom om alla de objekt som visas i enskilda bås. Den biljett Priset delas mellan innehavaren och montern hyresgästen, så förhandlingar kan vara svårt. Dock kan en seriös köpare att kunna förvärva flera antikviteter i en paketlösning från en motiverad säljare. Om köparen är intresserad av en antik lampa, till exempel, kan säljaren inkludera tabellen under den för ett rabatterat pris. Priserna på antikviteter är vanligtvis baserade på en upplevd marknadsvärdet, men säljarna kanske inte har så mycket av sina egna pengar som investeras i bitar. Det kan finnas ett visst utrymme för förhandling om säljaren hellre vill ha kontanter i handen än poster av lite affektionsvärde.

Köpa antikviteter kan vara en övning i "köparen akta," eftersom många försäljningen sker i befintligt utan bidrag. Försiktigt inspektera varje bit och användning oavsett officiella referensmaterial finns att autentisera det. När affären har gjorts och pengar har bytt händer, kan det finnas bara en kort betänketid innan försäljningen blir slutgiltigt.

  • Den största sak att tänka på när man köper antikviteter är om dig personligen gillar objektet, oavsett dess värde.
  • Nummer matchning är ett stort fokusområde för samlare av antika bilar, som omaka tal kan tyda på att en klassisk bil har byggts med oäkta delar.
  • Metall antikviteter ibland utveckla en patina efter långvarig exponering till utomhus.
  • Köpa antikviteter från välrenommerade butiker kan garantera deras äkthet.
  • Antikviteter kan säljas till ett rota försäljning.
  • Restaurering kvalitet är en faktor när de köper antikviteter.
  • Antika stolar kan göra vackra tillägg till ett hem.