Vad är en heman?

April 26

En hemarbetande är en individ som bedriver verksamhet ur ett hem-baserade kontoret och producerar varor eller tjänster i utbyte mot vinst. Anses varken oberoende företagare, frilansare, eller oberoende entreprenörer, hemarbetande är snarare ses som avlägset belägna medarbetare distansarbete till en huvudkontoret. Deras anställning är genom ett externt företag som erbjuder en lön till hemarbetande i utbyte mot utsedda varor, strävanden och tjänster.

Det finns många fördelar med att arbeta hemifrån, både för den hemarbetande och arbetsgivaren. Arbetaren har lätthet av att vara i hans eller hennes egen omgivning, vilket sparar tid och pengar på långa pendlar, och fokusera på arbetet till hands, utan avbrott. För arbetsgivaren utnyttjar hemarbetande innebär mindre pengar spenderas på kontor och utrustning, personalparkering, uniformer och andra utgifter.

Jobb i (IT) fält informationsteknik är bland de vanligaste positioner för hemarbetande. Dessa dator-centrerad jobb möjliggör enkel distansarbete och tillåta en arbetstagare att åstadkomma lika mycket som han eller hon skulle om det ligger i en centraliserad, på plats på kontoret. I vissa fall kan den hemarbetande bli ännu mer produktiv som intrång och distraktioner i ett hemmakontor tenderar att vara mindre än i en hektisk, formell arbetsplats.

Medan IT positioner kräver en avancerad kompetens, många hemarbetande positioner är mer rutin i naturen. Dessa inkluderar ofta datainmatning jobb - oftast medför tangentingång utförs på en hemdator - och kundtjänstpositioner, där arbetstagarna tar samtal trådbundna till sina hemtelefoner och fält mejl via sina persondatorer. Vissa administrativa, verkställande och personliga assistenter kan också arbeta från ett hemmakontor, stödjer en person eller avdelning hjälp av tekniska hjälpmedel.

Ett område av hemarbete industri som har fått mycket granskning är fältet som kallas industriell läxor, eller ackord. I dessa lägen, är arbetstagare anställts för att montera produkter från sina egna hem. Kritiker av den industriella läxor sektorn citerar bevis för att många arbeten-from-home företag utnyttjar arbetare, kränka minimilön lagar och affärsetik, och arbetar under sweatshop arbetsförhållanden. Som ett resultat, i flera länder, har hemarbetande blivit inkluderat i lokal och nationell lagstiftning för att bli en rättsligt skyddad klass av arbetare.

En blivande hemarbetande kan dras till området genom tryck eller webbannonser lovande enorma summor pengar för minimalt arbete. Tyvärr är hemarbete branschen full av bedrägerier, inriktning intet ont anande hemarbetande som tror att de är på väg att få ett jobb i utbyte mot "en liten avgift." Rekrytering för legitima arbete-from-home möjligheter typiskt annonseras direkt av arbetsgivaren, och under inga omständigheter gör de kräver någon form av betalning från arbetstagaren.

  • Vissa hemarbetande använder ett headset för att kommunicera mer effektivt hemifrån.
  • Distansarbete tillåter anställda att arbeta från en annan plats.
  • Många arbeten-from-home företag verksamma under svältförhållanden.