Vad är en flygplanskabin?

April 20

Stugan är förmodligen en av de mest igenkännbara delar av ett plan till den typiska resenären. Ett flygplan stuga är det segment av planet, generellt ligger i mittsektionen, där passagerarna sitter under en flygning. Logistik av flygplanskabiner kan variera beroende på storleken på planet, men typiska kommersiella flygningar har stugor som består av rader av sittplatser, overhead fack, toalettbesök, ett kök, och säkerhets bekvämligheter.

Alla som någon gång varit på en kommersiell flygplan har varit i en flygplanskabin. De passengersâ € säten är typiskt anordnade i rader på vardera sidan av en mittgång eller gångväg. Exakt hur många säten är i varje rad beror på storleken av planet; mindre flygplan kan ha enbart en eller två platser per rad, medan större flygplan har mer. Rader av overhead fack avsedda för fastsättning handbagage under flygningen är typiskt belägna ovanför sätena.

Ofta, men framför allt på stora plan, är stugan sittplatser uppdelad i klasssektioner. Ekonomiklass, eller coach, har det billigaste platserna. Dessa platser är mindre och har mindre utrymme mellan de båda sätena bredvid dem och de som framför och bakom. Business class är i allmänhet ett steg upp i komfort och kostnader från ekonomi, och de mest lyxiga boende flygplan hytt är reserverade för innehavare första klass biljett. Första klass platser är det dyraste alternativet och är generellt mycket mer rymliga och tyst, tillsammans med att bättre deltog och oftast skryter bättre måltid erbjudanden.

Toaletter är också tillgängliga i flygplanets kabin för passagerare att utnyttja. Dessa miniatyr versioner av regelbundna badrum innehåller toaletter, handfat, och ibland speglar. En annan avskalat Anläggningen är byssan, eller kök. Flyg som inkluderar under flygning måltider kräver utrymme och anordningar för att värma upp de specialpaketeflygplans måltider. Logiskt, dessa kök inte likna den typiska köket finns i ett hus eller hotell; utan är särskilt utformade för att fungera i luften.

En av de viktigaste funktionerna i kabinen är att det måste vara trycksatt. På höga höjder är luften för tunn för människor att andas. Tryckflygplanskabiner garanterar att passagerarna ska kunna andas ordentligt under sina flygningar, då de kommer att nå höjder långt högre än de där människor skulle brukar kunna överleva. Syrgasmasker finns på varje säte i en flygplanskabin, redo att användas om en incident inträffar som leder till förlust av lufttrycket.

Andra säkerhetsfunktioner är välförsedda i kabinen på ett flygplan. Flygvärdinnor vet var man kan hitta och hur man använder brandsläckare och första hjälpen kit i händelse av en nödsituation. Särskilda utrymnings fönster är också med inslag av kabinen ifall evakuering är nödvändig.

  • Första klass platser är bekväma, och gemensamt erbjuda fällbara alternativ.
  • Hur många platser i varje rad av ett flygplan beror på storleken av planet.
  • De flesta flygplanskabiner är indelade i första klass, business, och busssektioner.
  • Flygvärdinnor tenderar att passagerare i flygplanskabinen.
  • Lång tid, wide body kommersiella jetflygplan som Boeing 747 användningstrycksatta hytter eftersom de flyger på hög höjd under längre löptider.
  • Varje kabinen måste ha en brandsläckare.