Vad är en vit Tick?

July 17

När en fästing blir svullna med blod, säcken den använder för att hålla blod sträckor och ofta tar på en silvrig, vitaktigt utseende; i ett sådant fall, kan det beskrivas som en vit fästing. Det är den svullnad som orsakar fästingen visas vitt, vilket innebär en vit bock är egentligen en annan typ av fästing alls. Vanligtvis är fästingens säck brun eller svart, men blodöverfyllnad av säcken förorsakar förändringen i färgutseende.

När en person ser vit bock, kan han anta att han har riktat en annan art av fästing. Detta beror på det faktum att de flesta människor är vana att se bruna eller svarta fästingar. En vit fästing är emellertid inte annorlunda från dess bruna eller svarta motsvarigheter; det är helt enkelt så full av blod att dess säck har blivit alltför sträckt. Den översträckning av säcken gör säcken ser vita, speciellt gråaktig eller silvervit, snarare än dess vanliga brun eller svart färg. Ofta denna förändring i utseende sker med en gemensam fästing kallas ett rådjur bock.

Folk spenderar tid i skogs eller gräsytor brukar vidta åtgärder för att undvika fästingar eftersom de beter sig som yttre parasiter, mata bort blodet hos människor och djur. Vanligtvis fäster en bock sig till en human värd utan att göra sin närvaro uppenbara och sedan matar ut värdens blod, ibland flera dagar åt gången. Om en fästing kan förbli oupptäckta, kunde han stanna på plats och foder av värd för ett par dagar. Så småningom blir fästingen säck så svullna att en person som ser det kan beskriva det som vitt. Intressant nog är det vanligtvis på denna punkt som fästingen släpper sitt grepp om dess värd och slutar matas.

Efter en fästing har blivit överfyllda, oftast tappar han bort sin värd. I vissa fall kan fästingen sedan gå in i en dvala liknande tillstånd, i vilket det inte matas under en längre tidsperiod. I själva verket kan vissa fästingar lever i månader eller till och med år innan utfodring igen.

Vit fästingar, liksom de som har normal svart eller brun utseende, är vanligtvis betraktas skadedjur. Detta beror delvis på det faktum att de sprider sjukdomen. Till exempel är det rådjur fästingen välkänt för spridning av allvarliga infektioner som kallas borrelia. Vissa fästingar kan sprida mer än en typ av sjukdom, dock.

  • En brun hund fästing.
  • När en fästing kropp fylls med blod, kan det verka vitt.
  • Deer fästingar är välkända för att sprida borrelia.