Vad är hög protein Milk?

April 6

Trots att de har en relativt låg nivå av sig själv, är mjölk anses vara en viktig proteinkälla, särskilt i västerländska kulturer. Hög proteinmjölk finns i olika former, bland annat mjölk skördas från kor som helt enkelt har högre proteinnivåer, mjölkpulver kosttillskott eller andra mejeriprodukter. Bearbetade mejeriprodukter som ost och mjölk innehåller dessutom höga halter av protein.

På grund av mängden närvarande vatten, har mjölken en ganska låg mängd av protein. Den kasein protein som finns i mjölk, dock anses vara av hög kvalitet. Kasein protein innehåller alla essentiella aminosyror. Skummjölk och helmjölk innehåller nästan samma mängd kaseinprotein.

Vissa typer av kor producerar mjölk högre i protein än andra. Under 2003 har mjölkkor i Nya Zeeland genetiskt klonade som producerade mjölk med ovanligt höga proteinnivåer, till exempel. Genetiskt modifierade djur, såsom dessa kor, administreras ofta tillväxthormoner. Detta anses vara en kontroversiell praktiken, eftersom sådana hormoner ofta överförs genom djuret och in i den skördade mjölken.

En hög protein mjölk blandningen kan kokat ihop hemma genom att blanda skumma, låg fetthalt, eller helmjölk med en torrmjölkspulver. Mjölkpulver innehåller en hög mängd protein per uns på grund av det faktum att allt vatten förångas från produkten. Genom att blanda det med mjölk, är proteinnivåer hålls högt utan vare sig flytande eller torkade produkt som späds ut av någon annan komplement.

Andra höga proteinmjölkprodukter omfattar ost och yoghurt. Liksom mjölkpulver, mycket av vattnet avlägsnas från ost och yoghurt under bearbetning, vilket resulterar i en högre proteinhalt än flytande mjölk. Cheddar, mozzarella, gräddost, och parmesan har relativt låga nivåer av protein jämfört med keso. En servering av keso, emellertid, är ofta större i volym än en portion av någon av de ovannämnda ostarna. Färskost anses ofta vara en måltid i sig, i synnerhet när det blandas med frukt.

Yoghurt är bland de mest hälsosamma av hög proteinmjölkprodukter. Fettfri yoghurt tenderar att ha en högre nivå av protein än helmjölk yoghurt och grekisk yoghurt anses vara en utmärkt proteinkälla också. Andra hälsofördelar med yoghurt inkluderar närvaron av levande kulturer såsom acidopholous och bifidus, som främjar matsmältningen, och kalcium, som finns i alla mjölkprodukter.

Hög proteinmjölkprodukter kan användas vid utövande en proteinrik diet. Sådan diet hjälpmedel i byggandet av muskelmassa, men kan vara på bekostnad av intag av frukt och grönsaker. Som högre nivåer av protein i kosten kräver en högre behov av vitamin och mineral intag, är en balanserad kost rekommenderas att inte förbises.

  • Färskost innehåller typiskt högre halter av protein än andra typer av ost.
  • Yoghurt är bland de mest hälsosamma av hög proteinmjölkprodukter.
  • Hög proteinmjölk.
  • Kor kan producera mjölk med hög proteinnivåer.