Vad är Shell Ginger?

April 6

Långa, randiga blad och vibrerande, djärva blommor är utmärk av skalet ingefära anläggningen. Alpinia zerumbet, eftersom fabriken är vetenskapligt kallas, är en av många kinesiska rhizomatous perenner som har odlats i många andra tropiska områden i världen. De vintergröna trädgårdsväxter är medlemmar i Zingerberaceae eller ingefära, familj.

Dessa trädgårdsväxter kan bli upp till 7 till 10 fot (2 till 3 meter) i höjd. Det vaxartad, rörformiga blommor likna hängande skal, som ger växten med sin namne. Doftande skal ingefära blommor är prålig och dramatisk, med rosa tips och vita exteriörer. Ljusa gula och röda inredning gör blommorna mycket slående. Löv är oregelbundet randig och levande också, i flera nyanser av grönt och gult.

Native till Indonesien, Kina, och många andra delar av Asien, har växterna spridit sig till tropiska zoner över hela planeten, däribland Peru, Brasilien, och delar av USA. Anläggningen trivs i Hawaii, Puerto Rico, och Florida i synnerhet. På grund av sin höga höjd, skal ingefära fungerar bra som landskapsanläggning. Den örtartade perenna växer också bra i containrar och växthus.

Som en tropisk växt, kräver skal ingefära massor av fukt för optimal odling. Partiell skugga till full sol fungerar bra med denna blomma. När den odlas i kallare klimat, kräver växtskydds mot frost, och bör tas inomhus under de kallare årstiderna.

Om den lämnas utomhus i tropiska zoner, blommorna växer snabbt. Shell ingefära bör delas ofta för att förhindra snabb själv förökning, om så önskas. Regelbunden beskärning rekommenderas också, eftersom växterna kan bli mycket stora, dominera andra närliggande anläggningar.

Marken används för att sprida dessa anläggningar bör vara rik och fuktig, med ständig vattning. Organiskt material, såsom kompost eller kompost, bör användas för att ge plantorna med optimal näring. En blandning av lera, sand och torvmossa kan fungera bra. Marken bör också vara väldränerad.

En gingery arom kan upplevas från skal ingefära blommor. Tillsammans med blommorna "estetiskt tilltalande utseende, det gör dem en favorit gåva objekt. Blommorna fungerar också bra i avklippta arrangemang och listiga displayer för speciella tillfällen, såsom bröllop eller semester högtiderna.

Shell ingefära är en mycket populär växt med flera smeknamn. Den vanligaste moniker av anläggningen är den rosa porslins lilja. Det har också kallats ljus galangal, skal blomma ingefära, da cao Kou, fjäril ingefära, Kha Khom och xxx shan Jiang.

  • Handfull torv, vilket är bra för skal ingefära.